НАВЧАННЯ З ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НАПН УКРАЇНИ

НАВЧАННЯ З ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НАПН УКРАЇНИ

Четвертий тиждень тривають навчальні заняття науково-педагогічних працівників НАПН України за Програмою навчання з підвищення рівня цифрової компетентності науково-педагогічних працівників НАПН України з метою підвищення рівня цифрової компетентності наукових і науково-педагогічних працівників НАПН України. У реалізації програми навчання задіяні науково-педагогічні працівники кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» та працівники Інституту цифровізації освіти НАПН України.

20 листопада 2023 року завідувач кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Світлана Антощук провела чергове заняття на тему «Сервіси Google: Forms».

Слухачі мали змогу ознайомитися з можливостями Google Forms - програмного забезпечення для адміністрування опитування, а також перевагами: адаптивністю, доступністю, простотою використання, унікальним оформленням, зручністю аналізу. Розглядалися питання: які продукти можна створювати з допомогою Google Forms; як створити, налаштувати, поділитися створеним продуктом; як зберегти, систематизувати та зручно аналізувати результати, отримані від респондентів; та як можна візуалізувати отримані дані? Отже, слухачі на практиці досліджували Google Forms як зручний та ефективний інструмент для збору даних під час проведення досліджень та організації тестування в освітній практиці.