АКАДЕМІЧНА СПІВПРАЦЯ У ННІМП В ДІЇ

АКАДЕМІЧНА СПІВПРАЦЯ У ННІМП В ДІЇ

11 вересня 2023 року в Навчально-науковому інституті менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» у межах навчальної дисципліни «Психологія професійного вигорання та професійної деформації» освітньо-професійної програми «Психологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за ініціативи кафедри психології та особистісного розвитку (завідувач: доктор психологічних наук, професор Олександра Брюховецька) відбулась лекція запрошеного професора, доктора педагогічних наук, завідувача кафедри практичної психології ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» Елліни Панасенко на тему «Професійно-емоційне вигорання фахівця сфери «людина-людина: причини, особливості та техніки подолання».

Модератор ‑ доктор психологічних наук, професор Валентина Балахтар.

Змістовний матеріал лекції, зокрема й щодо відповідальності, розподілу навантаження, планування часу для відпочинку й релаксації, самодопомоги, збереження власних ресурсів (здоров’я, життєвих цінностей, потреби сучасної людини постійно вчитися), активізації інтересів, прагнення до сенсотворчості, самовдосконалення, досягнення професійного «акме», викликав неабиякий інтерес як у здобувачів, викладачів кафедра психології та особистісного розвитку, так і запрошених колег Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту».

Щиро дякуємо вельмишановній Елліні Анатоліївні за змістовну, цікаву, насичену фактами і прикладами лекцію, вдале поєднання науково-теоретичної і практичної частини. Дякуємо, що ще раз акцентували увагу на любові до себе, на сенсі життя, на сенсотворчій основі, яка дає нам сили рухатись далі. Адже дорогу здолає той, хто йде!

Григорій Савич Сковорода говорив так: «Роби те, до чого народжений, будь справедливий, миролюбний громадянин і досить з тебе». Кожен з присутніх робить достатньо велику справу, яка дає результати для багатьох зацікавлених осіб, пов’язаних із системою освіти як в України, так і за її межами.

Разом до Перемоги!