ЗАВЕРШЕНО МІЖНАРОДНЕ СТАЖУВАННЯ В «LE CAMPUS TERRES ET PAYSAGES» (МЕЛЛЕ, ФРАНЦІЯ)

ЗАВЕРШЕНО МІЖНАРОДНЕ СТАЖУВАННЯ В «LE CAMPUS TERRES ET PAYSAGES» (МЕЛЛЕ, ФРАНЦІЯ)

На запрошення навчального закладу «Le Campus Terres et Paysages» м. Мель, Нова Аквітанія Міністерства сільського господарства та продовольства Французької Республіки було направлено на міжнародне стажування за темою: «Педагогічні інновації у французьких закладах аграрної освіти» з 15 по 26 вересня 2023 року здобувача третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти Миколу Яценка, здобувача вищої освітиІІ року навчання освітньо-наукової програми «Психологія особистісного, соціального та організаційного розвитку» Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

«Le Campus Terres et Paysages» відомий своєю передовою педагогічною практикою, інноваційною методикою викладання і навчання та досвідом обмінюватися з викладачами і дослідниками з різних країн світу, що збагачують академічну спільноту.

На період перебування в навчальному закладі «Le Campus Terres et Paysages» було заплановано такі заходи:

  • Французька система освіти і зокрема MASA: початкова шкільна підготовка; загальноосвітня система навчання; навчання протягом усього життя та підтвердження набутого досвіду; фінансування навчання.

  • Дипломи та сертифікати: методи отримання дипломів (CCF, UC, безперервне оцінювання та ін.); атестація та реформи в освіті.

  • Забезпечення навчальної діяльності на фермах: короткострокові та довгострокові стажування; виробництва та експерименти.

  • Супровід курсу з різних дисциплін: розвиток природних просторів; економіка; агротехніка; соціокультурна освіта (специфіка аграрної освіти).

  • Зустрічі та обміни з викладачами: педагогічна інноватика в навчанні; технічна мультидисциплінарність.

  • Відвідування підприємств практичної підготовки студентів: сільськогосподарська експлуатація техніки; молочний кооператив; професійна асоціація секторів планування; лабораторія біологічного аналізу.

Під час проходження міжнародного стажування Микола Яценко отримав додаткові знання в сфері педагогіки та психології, ознайомився з новітніми технологіями французької освіти та сучасними методами викладання, новими ідеями та проєктами, які можуть знайти практичне застосування через співпрацю з міжнародними партнерами.

Гостинно та на високому рівні прийняв представника ДЗВО «УМО» директор «Le Campus Terres et Paysages» Бенуа Дільтьєнс, який наголосив, що вища освіта постійно еволюціонує і найкращий спосіб залишатися в центрі цієї еволюції - це активно досліджувати та впроваджувати педагогічні інновації. На цьому шляху, міжнародне стажування може виявитися ключовим етапом у підвищенні кваліфікації науково-педагогічних працівників, дослідників та здобувачів вищої освіти.

Міжнародне стажування відкриває двері до нових інновацій та глобального співтовариства педагогів.