БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ФОРУМІ «СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ВІЙНИ ТА ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ»

БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ФОРУМІ «СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ВІЙНИ ТА ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ»

13 вересня 2023 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у форумі «Сучасні виклики до професійної освіти в умовах війни та відновлення економіки України», який проводився у рамках Європейського року навичок.

Організатори масштабної події: Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»; Навчально-науковий центр «Школа бізнесу» НТУ «Дніпровська політехніка». Місце проведення: НТУ «Дніпровська політехніка», м. Дніпро.

Співорганізаторами форуму вступили: Національне агентство кваліфікацій; Дніпропетровська обласна військова адміністрація; Дніпропетровська обласна рада; Дніпровська міська рада; Дніпропетровська обласна асоціація органів місцевого самоврядування; Всеукраїнська асоціація роботодавців; Спілка підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України; Федерація організацій роботодавців Дніпропетровської обласної організації роботодавців; Торгово-промислова палата Дніпропетровської області; Головне управління статистики у Дніпропетровській області.

Участь у форумі взяли науково-педагогічні працівники кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін (завідувач кафедри, доцент Михайло Жук, професор Оксана Линчак, доцент Олена Юденкова, доцент Світлана Масліч, старші викладачі Андрій Геревенко, Оксана Петрушак, Марина Князєва, Ольга Лебідь) та старша викладачка кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну Дарина Головко.

Мета форуму: надання роботодавцям та освітянам допомоги у розробленні актуальних професійних стандартів та створенні кваліфікаційних центрів.

Спікери форуму: Юлія Гришина, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновації. Голова підкомітету з питань вищої освіти; Дмитро Кисилевський, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку; Юрій Баланюк, голова Національного агентства кваліфікацій; В’ячеслав Биковець, голова Комітету підприємців малого та середнього бізнесу при Торгово-промисловій палаті України; голова Всеукраїнської асоціації роботодавців; генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України; Віктор Сергєєв, голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровської обласної організації роботодавців; Віталій Жмуренко, Президент Торгово-промислової палати Дніпропетровської області; Олександр Азюковський, ректор НТУ «ДП», професор, та інші фахівці від освіти, науки та підприємницьких структур.

З вітальною промовою до учасників форуму звернувся Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради, Голова Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування. У своїй промові спікер наголосив на всебічній підтримці реформ професійної освіти та важливості оновлення підходів до організації людського потенціалу в період воєнного стану та для повоєнного відновлення економіки регіону, схарактеризував економічні показники Дніпропетровщини, стан розвитку підприємництва, його потреби на даний час та в перспективі при інвестуванні цільових програм розвитку.

Учасників форуму надзвичано зацікавили теми для колективного обговорення: взаємодія бізнесу, освіти та громадських організацій з підготовці професійних кадрів в умовах війни та відновлення економіки України; професійні кваліфікації та професійні стандарти; порядок розроблення, введення в дію та перегляду професійних стандартів; процедура відкриття Кваліфікаційних центрів; розвиток людського капіталу при відкритті Кваліфікаційних центрів; досвід запровадження Кваліфікаційних центрів в НТУ «Дніпровська політехніка».

Науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти щиро дякують усім організаторам та спікерам форуму за можливість долучитися до професійної спільноти однодумців та обговорити подальші кроки трансформації освіти і науки України.