БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ГОСТЬОВОМУ ОНЛАЙН-ТРЕНІНГУ «ПЕРЕНАПРАВЛЕННЯ» У РАМКАХ ПРОЄКТУ USAID «ЕКОНОМІЧНА ПІДТРИМКА УКРАЇНИ»

БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ГОСТЬОВОМУ ОНЛАЙН-ТРЕНІНГУ «ПЕРЕНАПРАВЛЕННЯ» У РАМКАХ ПРОЄКТУ USAID «ЕКОНОМІЧНА ПІДТРИМКА УКРАЇНИ»

08 листопада 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки, психології та менеджменту та здобувачі освіти Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» взяли участь в онлайн-тренінгу «Перенаправлення», проведення якого стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Участь в онлайн-тренінгу взяли доцент Олег Фурс, старший викладач Ілля Пахомов, а також здобувачі освіти за спеціальністю 053 Психологія.

Мета тренінгу полягала у наданні його учасникам практичного розуміння процесу направлення ветеранів до надавачів психологічних послуг, адже часто вони заперечують власні психологічні проблеми і не звертаються до фахівців, які можуть надати їм дієву допомогу.

Дана тема є особливо актуальною для викладачів кафедри педагогіки, психології та менеджменту, які викладають теми, пов’язані з негативним впливом зовнішніх чинників на психіку особистості, в тому числі пов’язані з психологічною корекцією наслідків ПТСР як у військових, так і у цивільних осіб.

Модераторами онлайн-тренінгу виступили практикуючі травматерапевти Павло Горбенко та Юлія Загарницька. Працюючи зі здобувачами освіти із числа ветеранів, викладачі часто стикаються з необхідністю направлення їх до надавача психологічної допомоги. Але тоді у них можуть виникнути питання: «Коли це треба робити?», «Як саме це робити?», і найголовніше – «До кого направляти цю людину?» 

У ході тренінгу відпрацьовувалися підходи до ведення розмов зі здобувачами освіти з числа ветеранів, які мають симптоми ПТСР. Мета такої підтримуючої взаємодії – мотивувати їх звертатися за психологічною допомогою. Також модератори запропонували низку державних та громадських організацій, які можуть надати ефективну соціальну та психологічну допомогу здобувачам освіти з числа ветеранів.

Онлайн-тренінг надав багато корисної та цікавої інформації для викладачів кафедри та здобувачів освіти за спеціальністю 053 Психологія щодо спілкування з особами, які потребують психологічної допомоги.

Щиро дякуємо організаторам та модераторам тренінгу за актуальну інформацію та корисні практичні кейси надання психологічної допомоги!