БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВІДКРИТТІ ЦЕНТРУ ІННОВАЦІЙНИХ ВИТРАТ ПОЛІГРАФІЧНОЇ ГАЛУЗІ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВІДКРИТТІ ЦЕНТРУ ІННОВАЦІЙНИХ ВИТРАТ ПОЛІГРАФІЧНОЇ ГАЛУЗІ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

07 липня 2023 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь в якості стратегічного партнера Кластера поліграфічної індустрії, видавництв та цифрових технологій в урочистому відкритті Центру інноваційних витрат поліграфічної галузі Дніпропетровщини.

Івент відбувся під гаслом: «Трансфер технологій в бізнес-середовище України за підтримки Європейського Союзу та уряду Німеччини» у змішаному форматі. Учасників події гостинно приймав Український державний хіміко-технологічний університет (УДХТУ) в особі Костянтина Сухого, ректора Українського державного хіміко-технологічного університету, доктора технічних наук, професора.

Модератором івенту виступила Олена Юденкова, учена секретарка БІНПО. Технічну підтримку здійснювала Ірина Гончарова, старша викладачка кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну БІНПО. З вітальною промовою до професійної поліграфічної спільноти звернулася Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка. Вікторія Вікторівна наголосила на спільних завданнях і плані дій щодо розвитку людського капіталу, подякувала особисто Наталі Ісаєвій, голові КПІ ВЦТ за плідне партнерство задля розвитку професійної освіти.

Мета події – забезпечення трансферу технологій у виробництво, освіту й науку в рамках виконання грантової угоди на реалізацію проєкту: «Інноваційно-промисловий майданчик «Professional Alternative Dnipro».

Програма заходу надзвичайно актуальна для підтримки і впровадження інновацій, залучення інвестицій  в бізнес та освіту включала:

-     презентацію підсумків реалізації грантового проєкту «Інноваційно-промисловий майданчик «Professional Alternative Dnipro»» у рамках Програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП»;

-     урочисте відкриття Центру інноваційних витрат поліграфічної галузі Дніпропетровщини;

-     презентацію ідей та ініціатив Кластера поліграфічної індустрії, видавництв та цифрових технологій для повноцінного розвитку державно-приватного партнерства в регіоні;

-     панельну дискусію «Технології для трансформації» з онлайн-візитом галузевих  експертів з країн Європейського Союзу;

-     культурну програму в Арт-просторі УДХТУ;

-     відзначення найбільш активних учасників реалізації проєкту.

Надзвичано приємним та емоційно радісним був блок програми «Відзначення активних учасників кластерної політики. Тематичний флешмоб: «Лідери, що змінюють світ поліграфії». У рамках цього блоку було відзначено подячним листом від Кластера Вікторію Сидоренко, директорку БІНПО, за злагоджену партнерську співпрацю, дружні відносини для розвитку поліграфічного кластера в регіоні, що дозволило здійснювати кластерну діяльність у кризовий період військового стану і впроваджувати у виробництво, освіту та науку регіону  інновації та інвестиції на благо спільних інтересів. Нагородними статуетками амбасадорів змін в розвитку кластерних політик нагороджено науково-педагогічних працівників БІНПО – Олену Юденкову та Ірину Гончарову.

Загальновідомо, що процеси переорієнтації бізнес-підприємств відповідно до Індустрії 4.0 та 5.0 на інноваційну діяльність вимагають особливої уваги до питань трансферу знань і технологій, за рахунок чого можна доволі успішно змінити стан справ в інноваційній сфері діяльності. Саме в цьому аспекті надзвичайно важливе партнерство підприємців з освітянами та науковцями. У рамках спільної інноваційної діяльності БІНПО з Кластером хочеться відзначити, що країни ЄС витрачають на розвиток кластерів орієнтовно 3-5 мільйонів євро щорічно (на 1 середньостатистичну країну). З них щонайменше 30% є публічним фінансуванням (державним).

БІНПО як заклад вищої освіти розуміє стратегію впровадження кластерних політик на загальнодержавному та регіональному рівнях і відповідно є активним учасником з реалізації плану розвитку Кластера поліграфічної індустрії, видавництв та цифрових технологій.

БІНПО щиро дякує усім партнерським організаціям Дніпропетровщини за спільну інноваційну діяльність у напряму розвитку людського капіталу! Рухаємося далі разом крок за кроком до мети – Великої Перемоги і трансформації в усіх сферах діяльності!