ЦІПО В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ЗАВЕРШУЄ НАБІР НА КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ КЕРІВНИХ, ПЕДАГОГІЧНИХ І НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ СИСТЕМИ ОСВІТИ УКРАЇНИ

ЦІПО В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ЗАВЕРШУЄ НАБІР НА КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ КЕРІВНИХ, ПЕДАГОГІЧНИХ І НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ СИСТЕМИ ОСВІТИ УКРАЇНИ

У квітні 2024 року до ЦІПО на курси підвищення кваліфікації зараховано 811 слухачів, що складає 31 навчальну групу. З них:

  • керівні та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти – 121 особа;
  • керівні та науково-педагогічні працівники закладів післядипломної  педагогічної освіти – 45 осіб;
  • керівні та педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти – 145 осіб;
  • керівні та педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти – 246 осіб;
  • керівні та педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти – 204 особи;
  • керівні та педагогічні працівники закладів дошкільної освіти – 20 осіб;
  • керівні та педагогічні працівники центрів професійного розвитку педагогічних працівників, методичних центрів – 30 осіб.

Основною формою навчання на курсах у воєнний час є дистанційна на платформі LMS Adl та очна в режимі онлайн. Під час проведення занять використовуються інтерактивні мережеві та Інтернет-технології, які дозволяють здійснювати професійну взаємодію між слухачами та викладачами. Це дає змогу слухачам не тільки отримувати нові знання, але і системно підвищувати свої професійні компетентності на основі базових знань.

Згідно програм підвищення кваліфікації, слухачі ознайомляться з актуальною проблематикою таких модулів: «Освітологічний і нормативно-правовий», «Менеджмент і лідерство», «Соціально-психологічний», «Науково-методичний», «Інформаційно-комунікаційний» та розвинуть відповідні компетентності.

На практичних заняттях слухачі розвиватимуть навички активніше використовувати сервіси Google та імплементувати їх в освітній процес; створювати інтерактивні практичні роботи елементами Moodle та сторонніх сервісів; створювати індивідуальні траєкторії навчання в системі дистанційної освіти, здійснювати профілактику та попередження професійних стресів та «професійного вигорання» тощо.

Бажаємо нашим слухачам успішного навчання, творчих здобутків і втілення нових ідей у професійній діяльності.

Віримо в нашу Україну! Віримо в нашу Перемогу!