ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДЕНЬ ПРОГРАМИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ГОРИЗОНТ ЄВРОПА В УКРАЇНІ

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДЕНЬ ПРОГРАМИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ГОРИЗОНТ ЄВРОПА В УКРАЇНІ

27 квітня 2022 року Програмою Європейського Союзу «Горизонт Європа» в Україні було проведено онлайн вебінар «Інформаційний день HorizonEuropeWIDERAWorkProgramme»,головна мета якого – проінформувати учасників Програми «Горизонт Європа» про надання нових можливостей для досліджень та інновацій в межах підтримки українських науковців у період воєнного стану .

До вебінару долучилися науково-педагогічні працівники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України на чолі з проректором з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталією Мурановою та директором Центру міжнародного співробітництва та освіти Світланою Грицай.

Стефан Вайерс, голова генерального офісу «Досліджень та інновацій» європейської комісії в Європейському Союзі розповів про нові пріоритети, структури та напрями Програми ЄС «Горизонт Європа»; європейські та національні інструменти підтримки досліджень та інновацій в Україні; нові глобальні та індустріальні виклики, що постануть перед світовою спільнотою протягом наступного десятиліття, а також зазначив, що Програма сприяє співпраці та посилює вплив досліджень та інновацій у розробці, підтримці та реалізації політики ЄС в Україні та створює умови для кращого розповсюдження знань та технологій.

Константа Конте, координаторка проєкту Програми «Горизонт Європа» зауважила, що наукові дослідження та інноваційні розробки є базовими елементами розбудови економіки провідних країн ЄС і відіграють важливу роль для стійкого та успішного розвитку суспільства в цілому.

З інформаційних матеріалів, які були презентовані європейськими спікерами вебінару, науково-педагогічні працівники університету були проінформовані, що Horizon Europe WIDERA Work Programme створює робочі місця для українських науковців та дослідників, повною мірою залучає до ЄС фонду талантів, стимулює економічне зростання, сприяє промисловій конкурентоспроможності та оптимізує вплив інвестицій в рамках посиленого Європейського дослідницького простору.

Нагадаємо, що 5 травня 2022 року, о 15:00 год на платформа ZOOM відбудеться вебінар проєктного офісу на тему: «Грантові можливості програми Горизонт Європа».

Реєстрація: https://bit.ly/39jCCuL

Вебінар розрахований для науково-дослідних працівників; викладачів ЗВО; інноваторів та розробників інноваційних технологій і сервісів.

Програма вебінару: https://bit.ly/3OEKuaa

Детально про вебінар:

http://umo.edu.ua/university/ogoloshenya/zaproshujemo-vas-doluchitisja-do-vebinaru-projektnogho-ofisu-na-temu--ghrantovi-mozhlivosti-proghrami-ghorizont-jevropa