НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА ВІРТУАЛЬНУ КНИЖКОВУ ВИСТАВКУ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ МОЛОДІ «СВЯТО ТИХ, ХТО ЗМІНЮЄ СВІТ»

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА ВІРТУАЛЬНУ КНИЖКОВУ ВИСТАВКУ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ МОЛОДІ «СВЯТО ТИХ, ХТО ЗМІНЮЄ СВІТ»

12 серпня  2023 рокуУкраїна разом з усім світом відзначає День молоді.

До 2022 року свято припадало на останню неділю червня. За ініціативою молодіжних організацій та рухів відзначення перенесено на дату Міжнародного дня молоді, який проходить під егідою ООН. Так українська молодь продемонструвала прагнення інтегруватися в європейську спільноту, утвердити цінності демократії та свободи. Це прагнення було підтримане Президентом України.

Зміна дати відзначення значно вплинула на мету і ціннісне наповнення Дня молоді. Це ще одна можливість переосмислити роль та участь молодих українців у ключових подіях держави і підкреслити, що молодь є партнером у прийнятті важливих для неї рішень.

З нагоди Міжнародного дня молоді наукова бібліотека БІНПО підготувала віртуальну книжкову полицю «Свято тих, хто змінює світ», на якій представлені видання, присвячені актуальним проблемам виховання молоді (режим доступу: http://surl.li/jzeec).

Створення належних умов для самореалізації та всебічного творчого розвитку кожної молодої людини, реалізації інноваційного потенціалу молоді в усіх сферах суспільного життя, формування її громадянської позиції та національно-патріотичної свідомості є запорукою прогресу держави в цілому.

Сучасна молодь йде в ногу з часом, активно розвивається, вона завжди готова до експериментів та нових звершень.

Нині наші хлопці і дівчата швидко подорослішали, нарівні з іншими взявши на себе відповідальність за творення оновленої, соборної України.

Із початком повномасштабного вторгнення російських окупантів українська молодь стала на захист незалежності своєї країни. Ми вдячні за героїзм, відвагу, самовідданість нашим героям, які ціною власного життя та здоров’я обороняють територіальну цілісність нашої держави. Щиро дякуємо молодіжному волонтерському руху за підтримку в боротьбі з ворогом.

Молодість – це час пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань. Тож творіть та надихайте, змінюйте країну та світ довкола себе!

За нами перемога! Слава Україні!