НЕФОРМАЛЬНА ЗУСТРІЧ ЗАСНОВНИКІВ, ВИКЛАДАЧІВ ТА СЛУХАЧІВ ШКОЛИ НАЛЕЖНОГО МІСЦЕВОГО ВРЯДУВАННЯ

НЕФОРМАЛЬНА ЗУСТРІЧ ЗАСНОВНИКІВ, ВИКЛАДАЧІВ ТА СЛУХАЧІВ ШКОЛИ НАЛЕЖНОГО МІСЦЕВОГО ВРЯДУВАННЯ

23 грудня 2023 року напередодні Різдвяних і Новорічних свят відбулося неформальна зустріч засновників, викладачів та слухачів Школи належного місцевого врядування, заснованої Коаліцією «Гостомельщина - простори мрій» за підтримки Гостомельської селищної військової адміністрації.

Мета зустрічі – полягає в тому, щоб окреслити пріоритети діяльності Школи, заохотити усіх присутніх обмінюватися ідеями та думками щодо розвитку Гостомельської громади, змісту навчання в Школі, надаючи можливість для зміцнення контактів та налагодження взаємодії між керівництвом громади, засновниками і викладачами Школи та слухачами.

Засновники, викладачі та слухачі Школи, свідомі того, що прискорити процеси відновлення і розвитку Гостомельської громади можна із використанням потенціалу активних мешканців, згідно з принципом субсидіарності. Це є багатовимірним завданням, але Гостомельська громада, як одна з найбільш відомих громад в Україні, може стати лідером у запровадженні нових управлінських підходів, що базуються на об’єднанні зусиль усіх сторін і цим самим залучити більше ресурсів для відновлення.

Навчання в Школі розпочалося з 21 жовтня (формували візію майбутньої громади, аналізували можливості впровадження місцевих ініціатив, вивчали проектний підхід). У 2024 році розпочнеться практична частина освітньої програми, в результаті якої будуть розроблені й реалізовані проєкти розвитку громади.

Вагомим знаком для подальшої продуктивної роботи Школи є присутність поважних гостей: заступника начальника Гостомельської селищної військової адміністрації Ольги Прилипко та депутата Київської обласної ради Галини Єрко.

Їхні виступи були надихаючими на співпрацю влади і громади, на вірогідність спільної реалізації проєктів і взаємодії задля розвитку Гостомельщини.

На заході були присутні партнери коаліції «Гостомельщина - простори мрій», це представники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України: Наталія Муранова, проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків, доктор педагогічних наук, професор; Володимир Мороз, завідувач кафедри публічного управління і проєктного менеджменту, кандидат наук з державного управління, доцент; Оксана Ковтун, кандидат наук з державного управління, доцент; Тетяна Мельник, кандидат наук з державного управління, експерт з питань відновлення інфраструктури територіальних громад Асоціації міст України.

Співпраця Університету і Школи - це один з чинників на шляху до змін, як слухачів, так і Гостомельської громади в цілому. Також присутнім був і Євген Медвєдєв, голова БФ «Право на гідне життя», проджект-менеджер, бізнес-тренер, учасник громадянського руху «Живемо за Конституцією». Він як і викладачі ДЗВО «УМО» має намір стати для слухачів Школи ментором.

Модератор заходу ‑ Ія Дегтярьова, доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри публічного управління і проєктного менеджменту ДЗВО «УМО». Саме завдяки їй у залі панувала атмосфера ділової налаштованості, і в той же час передсвятової мрійливості. Мозковий штурм пройшов активно та плідно.

Головний ініціатор створення Школи - Ігор Найда, громадський активіст, лідер освітньої платформи «Сходи в майбутнє» звернувся до присутніх з вітальними надихаючими словами і, звісно, перед святом не обійшлося без подарунків.

З нетерпінням чекаємо на нові зустрічі наших слухачів, представників Київської обласної ради, Гостомельської селищної військової адміністрації, ДЗВО «Університет менеджменту освіти», менторів!