НОВІ ГРАНІ ПАРТНЕРСТВА БІНПО ІЗ СУМСЬКИМ ДЕРЖАВНИМ ПЕДАГОГІЧНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ ІМЕНІ А.С.МАКАРЕНКА

НОВІ ГРАНІ ПАРТНЕРСТВА БІНПО ІЗ СУМСЬКИМ ДЕРЖАВНИМ ПЕДАГОГІЧНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ ІМЕНІ А.С.МАКАРЕНКА

29 червня 2023 року керівники кафедр та структурних підрозділів Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь в круглому столі з теми: «Науково-методична співпраця БІНПО із СумДПУ: нові грані партнерства».

Онлайн-захід проводився партнером БІНПО – Сумським державним педагогічним університетом імені А. С. Макаренка (СумДПУ) на платформі Zoom.

Медератором круглого столу від СумДПУ виступила Олена Семеног, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

Модератором круглого столу від БІНПО виступила Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка.

Від БІНПО у круглому столі взяли участь: Андрій Єрмоленко, заступник директора з навчальної роботи, кандидат політичних наук, доцент; Олена Юденкова, вчена секретарка, кандидатка педагогічних наук; Володимир Кулішов, завідувач кафедри педагогіки, психології та менеджменту, кандидат педагогічних наук, доцент; Оксана Маслова, завідувачка кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, кандидатка фізико-математичних наук, доцентка; Марина Князєва, завідувачка навчального відділу;  Оксана Петрушак, завідувачка відділу сучасних технологій виробництва; Наталія Товба, провідний юрисконсульт.

На першому етапі онлайн комунікації сторони презентували основні напрями діяльності ЗВО, зокрема місію, візію, стратегії, вектори наукової роботи зі здобувачами освіти.

Команда БІНПО з великим задоволенням ознайомилася з окремими аспектами діяльності СумДПУ — педагогічного університету в обласному центрі місті Сумах, одному з найдавніших закладів вищої освіти Сумщини.

У свою чергу Вікторія Сидоренко представила партнерам освітнє середовище БІНПО, цілі та завдання колективу в контексті Стратегії розвитку вищої освіти в Україні на 2022-2032 роки.

На другому етапі круглого столу відбулося обговорення щодо участі студентської команди БІНПО в якості партнера СумДПУ з реалізації грандової програми та співучасті у Хакатоні з медіаграмотності.

Про етапи і умови участі в хакатоні для студентів розповіла Марина Ячменик, кандидатка педагогічних наук, медіатренерка, керівниця Лабораторії інфомедійної грамотності, старша викладачка кафедри української мови і літератури СумДПУ. Усеукраїнський хакатон «Лабіринти медіаграмотності» для здобувачів вищої освіти буде реалізовуватися за підтримки Академії української преси. Хакатон «Лабіринти медіаграмотності або розв’язуємо вузлик інформаційної війни: історія, культура, традиції від минулого до сьогодення» спрямований на формування критичного мислення та медіаграмотності молоді в межах неформальної освіти та є однією з форм побудови безпеки суспільства через поєднання теорії і практики на прикладах дослідження фейків, дезінформації.

У результаті участі у проєкті одна із команд закладів вищої освіти України стане переможцем кейс-чемпіонату із медіаграмотності, а тренерами буде опубліковано унікальну методику хакатону для формування медіаграмотності здобувачів вищої освіти як рушійної сили успішної та процвітаючої української держави.

Таким чином, сьогодні відкривається багато цікавих можливостей для розвитку закладів вищої освіти у рамках договорів про співпрацю у сфері науково-дослідної, навчально-методичної, організаційної, культурної, виховної діяльності.

Колектив БІНПО щиро дякує закладу-партнеру СумДПУ за нові можливості, новий поступ вперед задля розвитку нашої молоді й освіти!