Оновлення змісту підвищення кваліфікації

Оновлення змісту підвищення кваліфікації

06 листопада 2023 року на кафедрі професійної і вищої освіти (завідувач доктор педагогічних наук, професор Лариса Сергеєва) ДЗВО «Університет менеджмент освіти» НАПН України відбувся науково-практичний вебінар «Сучасні інтерактивні методики у громадянській освіті дорослих».

У 2024 навчальному році оновлюємо тематику фахового кафедрального модуля, запроваджуємо нові змістовні теми занять, проводимо апробацію. Автор-розробник старший викладач кафедри Людмила Антонюк, яка брала

участь у тренінгу з інтерактивних методик викладання курсу громадянської освіти для ЗП(ПТ)О «Демократія: ідеї на практиці», метою якого є формування знань, навичок і ставлень, пов’язаних з ефективним демократичним громадянством студентів.

Організаторами заходу були Директорат професійної освіти Міністерства освіти і науки України, Міжнародна фундація виборчих систем в Україні (International Foundation for Electoral Systems – IFES) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади (Global Affairs Canada) та британської допомоги від уряду Великої Британії (UKaid).

Зміст підвищення кваліфікації, що відображений у навчальному та навчально-тематичному планах, визначається тенденціями суспільного розвитку держави та вимогами державної політики у галузі освіти, запитами замовників і слухачів курсів підвищення кваліфікації.

Постійно вивчаємо і враховуємо запити слухачів та відповідаємо на рекомендації Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України.