ПОСТІЙНО ДІЮЧИЙ СЕМІНАР «ВЕКТОР УСПІХУ»  ДЛЯ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ТА ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ

ПОСТІЙНО ДІЮЧИЙ СЕМІНАР «ВЕКТОР УСПІХУ» ДЛЯ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ТА ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ

Активно продовжує свою роботу постійно діючий семінар «Вектор успіху» для науково-педагогічних та педагогічних працівників Університету, який відбувся 22 вересня 2015 р. у приміщенні Наукової бібліотеки Університету. У роботі семінару брали участь 30 науково-педагогічних та педагогічних працівників Університету. Організаційно-методичний супровід такого заходу забезпечував Науково-методичний центр з координації закладів післядипломної педагогічної освіти Університету.

Традиційними вже стають «Зустрічі у Вітальні УМО» на тему «Роздуми про минуле та прийдешнє», коли працівники Університету мають можливість поспілкуватися з відомими вітчизняними науковцями. Цього разу на таку розмову було запрошено Сорочан Тамару Михайлівну, завідувача кафедри філософії і освіти дорослих Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України, доктора педагогічних наук, професора, автора понад 200  друкованих праць, серед яких 3 монографії, 4 навчальні посібники з грифом МОН України. Учасникам семінару цікаво було дізнатися про професійний шлях Тамари Михайлівни від учителя хімії, організатора позакласної та позашкільної роботи, заступника директора середньої загальноосвітньої школи до ректора Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (з 1997 по 2013 роки). У 2013 – 2014 рр. Тамара Михайлівна обіймала посаду професора кафедри державної служби, адміністрування та управління Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, виконувала обов’язки заступника директора Інституту післядипломної освіти та дистанційного навчання. Підготувала 6 кандидатів наук. Учасник двох міжнародних проектів з проблем управління освітою. Тамара Михайлівна у складі робочої групи долучилася до розроблення Національної доктрини розвитку освіти, була делегатом двох Всеукраїнських з’їздів педагогічних працівників. Член двох спеціалізованих учених рад із захисту докторських дисертацій за спеціальністю 13.00.06 – теорія та методика управління освітою, а також Ради НАПН України з координації наукових досліджень.

Засідання постійно діючого семінару продовжила Пікож Тамара Михайлівна, методист вищої категорії кафедри менеджменту освіти, економіки та маркетингу ЦІППО ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України, доповіддю на тему: «Організація діяльності методиста кафедри: наукові підходи, завдання, зміст та напрями». Тамара Михайлівна, фахівець з вищою освітою за двома спеціальностями, 39-річним стажем  роботи в освітній галузі, розкрила науково-організаційні засади діяльності методиста кафедри та поділилася досвідом своєї роботи, яку розпочала у середній загальноосвітній школі. Науково-педагогічні та педагогічні працівники відзначили, що такі зустрічі з фахівцями Університету надихають на творчий пошук  і натхненну роботу.