РОЗПОЧАЛА РОБОТУ ПЕРША ОНЛАЙН ШКОЛА «ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ»

РОЗПОЧАЛА РОБОТУ ПЕРША ОНЛАЙН ШКОЛА «ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ»

01 листопада 2023 року відбулося відкриття І Онлайн-школи «Цифрові технології в наукових дослідженнях», програма якої передбачає лекційні та тренінгові заняття, а також виконання практичних вправ та завдань.

Участь у роботі школи взялинаукові та науково-педагогічні працівники та аспіранти ДЗВО «Університет менеджменту освіти».

Засідання було проведено за планом: 1) відкриття І онлайн школи; 2) презентація програми І Онлайн школи, основні організаційні аспекти та представлення спікерів; 3) лекція «Цифрові технології та інструменти для виконання наукового дослідження».

На занятті було зареєстровано понад 750 точок підключення зі всіх регіонів України.

Онлайн школа ініційована Радою молодих вчених НАПН України та організована у співпраці з Офісом підтримки вченого, Інститутом цифровізації освіти НАПН України, Інститутом педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України, Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України, ДНУ «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації» (УкрІНТЕІ) та Освітнім хабом «Центр неперервної освіти / Lifelong Education Centre».

Модератор заходуАнна Яцишин, доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник, провідний науковий співробітник Інституту цифровізації освіти НАПН України, заступник голови Ради молодих вчених НАПН України.

Привітали учасників школи – Олег Спірін, директор Інституту цифровізації освіти НАПН України, член-кореспондент НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України; Олеся Ващук, доктор юридичних наук, професор, професор кафедри криміналістики Національного університету «Одеська юридична академія», голова правління ГО «Міжнародна фундація розвитку», керівник групи «De mendacio veritas», голова Радимолодих вчених при МОН України.

Спікери першого засідання були Анна Яцишин та Олеся Ващук, які ознайомили учасників, з програмою школи, представили спікерів, зміст модулів навчання та тематичні презентації з проблем застосування цифрових технологій для проведення наукового дослідження та ефективного здійснення наукової та науково-організаційної діяльності, а також застосування наукометричних баз даних та електронних бібліотечних систем.

Перша онлайн школа «Цифрові технології в наукових дослідженнях»триватиме до 13 грудня 2023 року. По завершення школи та виконання практичних завдань учасники отримають відповідні сертифікати.

Було також анонсовано круглий стіл з учасниками онлайн школи, який відбудеться 13 грудня 2023 року.

Усі бажаючі можуть стати учасниками онлайн школи у разі доєднання до закритої групи у Тelegram «І ОНЛАЙН ШКОЛА «Цифрові технології в НД»»: https://t.me/+L-Q5i2nxFvcyMDgy