СТВОРЕННЯ ТА РОЗВИТОК ІННОВАЦІЙ НА БАЗІ УНІВЕРСИТЕТІВ

СТВОРЕННЯ ТА РОЗВИТОК ІННОВАЦІЙ НА БАЗІ УНІВЕРСИТЕТІВ

З 19 по 20 січня 2022 року педагогічні та науково-педагогічні працівники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України на чолі з проректором з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталією Мурановаю та начальником відділу моніторингу якості освіти, ліцензування та акредитації Оленою Безнос стали учасниками освітнього семінару «Створення та розвиток інновацій на базі університетів».

Організаторами заходу виступили міжнародна організація «Ізраїльсько-український альянс» спільно з компанією «Yissum» (офіс трансфер технологій Єврейського університету в Єрусалимі) та Одеський національний медичний університет.

Метою семінару було формування інноваційної екосистеми в Одеському національному медичному університеті та ознайомлення усіх зацікавлених з найкращими практиками роботи офісу з трансферу технологій Yissum; навчання підприємництву та побудова багатогранних партнерств між університетом, бізнесом та державними структурами.

Під час першого дня семінару учасники ознайомилися з Єврейським університетом в Єрусалимі, з Yissum і найкращими практиками його роботи, а також дізналися про особливості формування інноваційних екосистем. Практичну сесію цього дня семінару було приурочено дизайн-мисленню, де в міні групах учасники генерували власні ідеї дизайн-мислення в контексті створення інноваційного продукту.

Другий день заходу був присвячений питанню комерціалізації університетських технологій, де організатори поділилися досвідом Єврейського університеті в Єрусалимі, взаємодії бізнесу та університетів. На практичній сесії учасники розглядали особливості створення ефективної бізнес-модель такої взаємодії та обговорювали можливості створення інноваційних екосистем у вітчизняних умовах.

Дякуємо організаторам семінару за запрошення та змістовні доповіді!