ТРИВАЄ НАВЧАННЯ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ НАУКОВИХ І НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НАПН УКРАЇНИ

ТРИВАЄ НАВЧАННЯ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ НАУКОВИХ І НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НАПН УКРАЇНИ

Другий тиждень поспіль триває цикл навчальних занять за Програмою навчання з підвищення рівня цифрової компетентності науково-педагогічних працівників НАПН України з метою підвищення рівня цифрової компетентності наукових і науково-педагогічних працівників НАПН України. Заняття також проводять науково-педагогічні працівники кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти» та працівники Інституту цифровізації освіти НАПН України.

10 листопада 2023 року відбулося чергове заняття на тему «Офісні застосунки: редактор презентацій MS PowerPoint» під керівництвом Станіслава Ларіна кандидата наук з державного управління, доцента кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Університету менеджменту освіти.

Метою заняття було формування базових компетентностей фахівців у різних сферах щодо створення та підготовки презентації за допомогою сучасного процесору Microsoft PowerPoint. Учасники дізналися про основні можливості, функції та інструментарій MS PowerPoint для оформлення теми презентації, додавання анімації до об’єктів, переходів до слайдів, збереження теми презентації та її подальшого використання. Особлива увага зосереджувалася на формуванні вмінь та навичок практичного застосування інструментів MS PowerPoint редагування та створення власного макету, створення палітри кольорів, набору стилів шрифтів, додавання фону та застосування фільтрів до фону, використання функцій запису відео до слайдів презентації, збереження презентації як відео та огляд основних функцій режиму доповідача.