У БІНПО ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗП(ПТ)О

У БІНПО ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗП(ПТ)О

23 січня 2024 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України було проведено відкриту лекцію на тему «Науково-методичний супровід професійного розвитку педагога П(ПТ)О в умовах воєнного стану» для педагогічних працівників ЗП(ПТ)О, які проходять курси підвищення кваліфікації.

Участь у відкритій лекції взяли понад 100 викладачів професійно-теоретичної підготовки та майстрів виробничого навчання з Херсонської і Кіровоградської областей. Проводили відкриту лекцію 6 спікерів.

Модерувала відкриту лекцію Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка. У своєму виступі Вікторія Вікторівна окреслила стратегічні напрями діяльності БІНПО в умовах воєнного стану, звернула увагу на розроблену в Інституті багаторівневу систему науково-методичного супроводу професійного розвитку педагога ЗП(ПТ)О в умовах формальної, неформальної та інформальної освіти, основні здобутки колективу БІНПО з науково-дослідної роботи на тему «Трендвотчінг ринку праці в системі підготовки і підвищення кваліфікації фахівців в умовах повоєнного відновлення України», ознайомила педагогів ЗП(ПТ)О з можливостями Єдиної освітньо-цифрової екосистеми, що сьогодні створена і функціонує в Інституті.

Завідувачі кафедр БІНПО – Володимир Кулішов (кафедра педагогіки, психології та менеджменту), Ганна Кравченко (кафедра технологій навчання, охорони праці та дизайну) та Михайло Жук (кафедра методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін) презентували систему навчальної, методичної, наукової та організаційної роботи науково-педагогічних працівників відповідних кафедр. Завідувачі кафедр ознайомили присутніх із місією, візією, цінностями та основними завданнями кожної з кафедр, акцентували увагу на здобутках і можливостях, що сьогодні створені колективами кафедр для професійного розвитку педагогів ЗП(ПТ)О як в курсовий, так і в міжкурсовий період.

Марина Князєва, завідувачка навчального відділу БІНПО, ознайомила слухачів із системою роботи структурного підрозділу, його складом, основними завданнями, категоріями слухачів курсів підвищення кваліфікації та можливостями для зворотного зв’язку із замовниками освітніх послуг, які сьогодні створені в навчальному відділі Інституту.

Про роботу відділу сучасних технологій виробництва БІНПО розповіла Оксана Оліферчук, завідувачка відділу. Оксана Михайлівна ознайомила педагогів ЗП(ПТ)О з інформаційно-аналітичним ресурсом «Методична скарбничка», коротко розповіла про банк кращих методичних матеріалів та освітніх практик за понад 120 робітничими професіями, запросила педагогів долучитися до роботи Консалтингового центру «Новітні педагогічні і виробничі технології», що працює щосереди у БІНПО.

Щиро дякуємо всім учасникам відкритої лекції за зворотній зв’язок та професійну комунікацію!