У БІНПО ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ONLINE-АКАДЕМІЇ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

У БІНПО ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ONLINE-АКАДЕМІЇ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

29 лютого 2024 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулося чергове засідання Оnline-академії цифрових технологій на тему: «Створення сучасного відеоконтенту: дизайн, технології, охорона праці».

Організатори заходу – кафедра технологій навчання, охорони праці та дизайну.

У засіданні online-академії взяли участь понад 60 учасників: науково-педагогічні та педагогічні працівники БІНПО, а також слухачі курсів підвищення кваліфікації.

Мета зустрічі: обмін досвідом щодо використання сучасних інформаційних технологій в освітній та науковій діяльності.

Модератор засіданняДар’я Головко, старша викладачка кафедри технологій навчання, охорони праці  та дизайну.

Із вступним словом до учасників заходу звернулася Ганна Кравченко, завідувачка кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, докторка педагогічних наук, доцентка. Ганна Кравченко звернула увагу, що інформаційні технології розвиваються настільки стрімко, що подеколи за ними складно встигнути, вони поступово проникають у всі сфери професійної діяльності. Актуальним стає питання використання технологій штучного інтелекту.

Під час науково-практичного семінару обговорювалися особливості використання сучасних інформаційних технологій для створення якісного відеоконтенту. Показано можливості застосування алгоритмічних систем на етапі генерування ідей. Дар’я Головко продемонструвала можливості технологій штучного інтелекту для написання «prompt» – формулювань завдань для подальшого створення певного інформаційного ресурсу: текстових та відео матеріалів, аудіо записів, відеозображень. Такий підхід дозволяє заощадити час на плануванні,  допомагає чітко визначити напрями наукової роботи.

Учасники семінару висловили зацікавленість сервісами, які на основі інтелектуальних систем спрощують пошук необхідної інформації; дозволяють формулювати складні пошукові запити, знаходити інформацію за змістом, отримувати персоналізовані рекомендації для аналізу змісту наукових статей, публікацій. Звернено увагу на академічну доброчесність при використанні інтелектуальних систем. Усі присутні погодилися, що новітні інформаційні технології мають не лише підтримувати та розвивати освітній простір, а й спрощувати роботу освітян та науковців.

Засідання Оnline-академії цифрових технологій стало ще одним кроком у професійному зростанні учасників заходу та вдосконаленню їхніх цифрових компетентностей.