У БІНПО ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДНАННЯ ОНЛАЙН-СТУДІЇ «МАРАФОН БЕЗПЕКИ»

У БІНПО ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДНАННЯ ОНЛАЙН-СТУДІЇ «МАРАФОН БЕЗПЕКИ»

11 січня 2023 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулось планове засідання онлайн-студії «Марафон безпеки» за темою: «Цифрова гігієна: ключові аспекти та практичні поради».

Організатори заходу – кафедра технології навчання, охорони праці та дизайну.

У засіданні онлайн-студії взяли участь понад 60 учасників: науково-педагогічні, педагогічні працівники БІНПО, слухачі курсів підвищення кваліфікації (викладачі професійно-теоретичної підготовки, майстри виробничого навчання).

Модерувала захід Ганна Кравченко, завідувачка кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, докторка педагогічних наук, доцентка.

Мета онлайн-студії «Марафон безпеки» полягає у розвитку професійної та цифрової компетентностей цільової аудиторії в галузі онлайн безпеки освітнього простору; розкритті стратегій кіберзагроз та забезпеченні корпоративної цифрової безпеки; наданні практичних порад щодо забезпечення особистісного безпечного веб-середовища.

Спікерка заходуДаря Головко, старша викладачка кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну.

У ході заходу було розкрито питання про існування основних загроз в Інтернеті. Обговорено правила безпечної поведінки в цифровому просторі та способи раціонального споживання онлайн-контенту. Зустріч, організована у форматі круглого столу, спонукала учасників до активної дискусії та обговорення ключових аспектів цифрової гігієни та її вплив на баланс у всіх сферах життя; запобігання інтернет-залежності та інших негативних наслідків надмірного використання гаджетів.

Учасники марафону звернули увагу на актуальність та корисність наданої інформації та проявили зацікавленість у подальшому практичному навчанні за темою «Цифрова гігієна».

Науково-педагогічні працівники БІНПО вдячні кафедрі технологій навчання, охорони праці та дизайну за можливість долучитися до «Марафону безпеки» та отримати рекомендації щодо безпечної поведінки у веб-середовищі.