У ЦІПО ЗАВЕРШЕНО І ПІВРІЧЧЯ НАВЧАННЯ СЛУХАЧІВ  НА КУРСАХ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

У ЦІПО ЗАВЕРШЕНО І ПІВРІЧЧЯ НАВЧАННЯ СЛУХАЧІВ НА КУРСАХ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

У ЦІПО ЗАВЕРШЕНО І ПІВРІЧЧЯ НАВЧАННЯ СЛУХАЧІВ

НА КУРСАХ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

 

В умовах воєнного стану Центральний інститут післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України продовжує забезпечувати запити і потреби педагогічних, науково-педагогічних працівників і керівників закладів, установ освіти щодо безперервного професійного розвитку та вдосконалення. У першому півріччі 2023 року відповідно до плану-графіка підвищення кваліфікації фахівців системи освіти в інституті організовано за кошти державного бюджету курси для 3000 слухачів за очно-дистанційною (змішаною) формою навчання. Зокрема таких категорій:

─   Керівні та педагогічні працівники закладів професійно-технічної освіти –263 особи.

─   Керівні та педагогічні працівники обласних навчально(науково)-методичних центрів (кабінетів) професійно-технічної освіти 33 особи.

─   Керівні, педагогічні та науково-педагогічні працівники закладів післядипломної педагогічної освіти – 175 осіб.

─   Керівники та педагогічні працівники закладів позашкільної освіти – 26 осіб.

─   Науково-педагогічні та педагогічні працівники академій, інститутів, університетів – 372 особи.

─   Керівні та педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти (коледжів, технікумів) – 116 осіб.

─   Працівники методичних служб (центрів професійного розвитку педагогічних працівників) – 68 осіб.

─   Спеціалісти психологічних служб – 87 осіб.

─   За тематичними та авторськими курсами – 1860 осіб – представників різних закладів та установ освіти.

У першому півріччі 2023 року пройшли курси підвищення кваліфікації та за результатами навчання отримали відповідні документи (свідоцтва про підвищення кваліфікації) 1186 керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників. 1810 слухачів продовжують навчання з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, цифрових платформ, (LMS «Adult Learning», Google Classroom, ВВВ, Zoom, Microsoft Teams, е-дошка Padlet), хмарних сервісів, онлайн-інструментів Google, електронної пошти, спільнотах у соціальних мережах. Кожному слухачу надано змогу працювати паралельно в асинхронному режимі, де упродовж усього терміну навчання є можливість переглядати відеозаписи лекцій, знайомитись із презентаціями та навчальними матеріалами викладачів Інституту.

Завдяки згуртованості та спільній злагодженій роботі колективу Інституту, в умовах воєнного стану в Україні, для слухачів створено комфортне освітнє середовище зі зручним графіком навчальної діяльності. Крім державного замовлення у ЦІПО на курси підвищення кваліфікації упродовж першого півріччя 2023 року зараховано 202 слухачі за кошти фізичних та/або юридичних осіб.

Для ефективної організації навчання у кризових умовах сьогодення, куратори-тьютори здійснювали науково-методичний супровід освітнього процесу на курсах, відповідно до програм підвищення кваліфікації із залученням усіх можливих ресурсів. Зокрема, проводили тимбілдинги й консультації зі слухачами, забезпечували максимальне відвідування занять, надавали психологічну підтримку та допомогу в навчанні, контролювали хід виконання індивідуальних завдань та авторських випускних підсумкових робіт.

Практичним результатом з підвищення кваліфікації слухачів став публічний захист випускних робіт. Під час захисту слухачі гідно представили свої авторські наукові напрацювання і потужні творчі проєкти. Слухачі у виступах спирались на власний досвід та особисте бачення вирішення поставлених завдань, ділилися методикою роботи, професійними знахідками та цінними порадами.

Приємним є відгуки, які залишають слухачі в анкетах зворотного зв’язку. Зокрема, під час проведеного опитування учасники курсів відмітили якісну організацію освітнього процесу, професіоналізм, відкритість, готовність до співпраці у такий тяжкий час, створення сприятливого клімату для навчання та реалізації можливостей для обміну власним досвідом. Також надійшли подяки від організацій та закладів на ім’я ректорату, директорату, кафедр, усім структурним підрозділам, задіяним в організації підвищення кваліфікації та особисто науково-педагогічним та педагогічним працівникам http://umo.edu.ua/institutes/cippo/podyaky за сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, за високий організаційний рівень та професіоналізм при проведенні лекцій, практичних, семінарських та інших видів занять.

Шановні споживачі освітніх послуг, колеги, дякуємо за довіру! Ми переконані, що вдосконалені та розширені компетентності, набутий новий досвід під час курсів сприятиме успіхам у Вашій професійній діяльності.

Бажаємо слухачам, які продовжують навчання, кураторам-тьюторам, науково-педагогічним працівникам кафедр, мирного, плідного, результативного освітнього процесу та успіхів у наукових дослідженнях!

Працюємо задля перемоги!