У ЦІПО ЗАВЕРШЕНО НАБІР СЛУХАЧІВ НА КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ У 2024 РОЦІ ЗА КОШТИ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ

У ЦІПО ЗАВЕРШЕНО НАБІР СЛУХАЧІВ НА КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ У 2024 РОЦІ ЗА КОШТИ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ

Державне замовлення на курси підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних, керівних кадрів освіти у 2024 році становить 3000 осіб, усього 109 груп. Для забезпечення якості освіти й задоволення освітніх потреб слухачів працівниками Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України під час воєнного стану розроблено:

  • 26 моделей організації освітнього процесу;
  • 54 освітньо-професійних програм підвищення кваліфікації для забезпечення якості надання освітніх послуг, з них 36 для тематичних курсів підвищення кваліфікації;
  • 69 навчальних планів відповідно до освітньо-професійних програм для всіх категорій слухачів (з них 42 – для тематичних курсів підвищення кваліфікації);
  • 82 робочих навчальних плани, які затверджуються щорічно для кожної категорії слухачів (з них 47 – для тематичних курсів підвищення кваліфікації);
  • 252 робочі навчальні програмиза навчальною тематикою, з них – 87 для спецкурсів.

Кожного тижня на курси підвищення кваліфікації зараховувалися від 3 до 12 груп.

13 травня 2024 року в Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» відбувся завершальний набір у цьому році на курси підвищення кваліфікації керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників освіти за державним замовленням.

Основна форма навчання на курсах у воєнний 2024 рік – дистанційна на платформі LMS Adl.

У процесі навчання слухачі активно співпрацювали з викладачами, досліджували власні ресурси, показали найвищий рівень готовності до професійного самовдосконалення та особистісного саморозвитку, провели роботу з розвитку цифрової компетентності та поглибили знання щодо різноманіття форм і засобів технології змішаного навчання.

На практичних заняттях панувала атмосфера емоційного комфорту, доброзичливості, натхнення, ініціативності та творчої взаємодії. Учасники курсів брали активну участь в обговоренні ключових питань цифровізації освітнього процесу, збереження психічного здоров’я учасників освітнього процесу, сучасних викликів професійного розвитку педагогів у воєнний час, удосконалення форм і методів навчання у закладах освіти.

Щиро бажаємо слухачам невпинного професійного розвитку, успіхів у навчанні та творчих злетів! Наближаємо нашу довгоочікувану перемогу!