УЧАСТЬ БІНПО У ГОСТЬОВІЙ ЛЕКЦІЇ У МЕЖАХ ПРОГРАМИ UKRAINE GLOBAL FACULTY

УЧАСТЬ БІНПО У ГОСТЬОВІЙ ЛЕКЦІЇ У МЕЖАХ ПРОГРАМИ UKRAINE GLOBAL FACULTY

17 жовтня 2023 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у відкритій лекції на тему «Напрями інклюзивного та сталого зростання: підхід, орієнтований на місію (обговорення можливостей для України)»та мали можливість більш детально дізнатися про інклюзію та сталий розвиток. Гостьовій лекції відбулася у межах програмиUkraine Global Faculty.

У відкритій лекції взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки, психології та менеджменту: професорка Юлія Герасименко та викладач Владислав Чертов, а також здобувачі освіти за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки.

Модераторка лекціїMariana Mazzucato, професорка економіки інновацій та суспільних цінностей в Університетському коледжі Лондона (UCL), директорка-засновниця Інституту інновацій та суспільного призначення (IIPP). Маріана є лауреатом міжнародних нагород, серед яких: Великий орден Італійської Республіки «За заслуги перед Італією» у 2021 році, що є найвищою громадською нагородою в Італії, Премія Джона фон Неймана у 2020 році, Премія Мадам де Сталь за культурні цінності у 2019 році, а також Леонтьєвська премія за досягнення в галузі економічної думки у 2018 році. Нещодавно Папа Франциск призначив її членом Папської академії довічного життя за її привнесення у світ «більшої людяності».

Під час гостьової лекції акцент було зроблено на питаннях про несправедливу війну, що триває проти України, та можливостях для відновлення та реконструкції вітчизняної економіки. Маріана Маццукато звернула увагу присутніх на переосмислення можливостей та роль уряду в економіці і суспільстві, відновлення розуміння суспільної мети. Надихаючись програмами президента Кеннеді, які успішно координували державний і приватний сектори, щоб доставити людину на Місяць, вона закликає до такого ж рівня сміливості та експериментів у вирішенні найбільших соціальних і політичних питань нашого часу. Це можливість використати потенціал промислової стратегії для спрямування інвестицій та інновацій на досягнення інклюзивного та сталого зростання.

Маріана Маццукато консультує політиків по всьому світу з питань інклюзивного та сталого розвитку на основі інновацій. Сьогодні вона є головою Ради Всесвітньої організації охорони здоров’я з питань економіки охорони здоров’я, співголовою Глобальної комісії з економіки водних ресурсів і членом Економічної консультативної ради при президентові Південно-Африканської Республіки.

Учасники лекції ознайомилися з актуальними та практично цінними матеріалами виступу, статистичними даними економічних показників, зробили певні висновки та рішення щодо розбудови спільного успішного і мирного майбутнього.

Науково-педагогічні працівники та студентський колектив БІНПО отримали за участь відповідні сертифікати.

Дякуємо спікеру та всім організаторам відкритої лекції за цікаву, суспільно корисну інформацію!