УЧАСТЬ БІНПО У ГОСТЬОВОМУ ВОРКШОПІ «ВИКОРИСТАННЯ ГЕНЕРАТИВНОГО ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В ПОВСЯКДЕННОМУ ЖИТТІ»

УЧАСТЬ БІНПО У ГОСТЬОВОМУ ВОРКШОПІ «ВИКОРИСТАННЯ ГЕНЕРАТИВНОГО ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В ПОВСЯКДЕННОМУ ЖИТТІ»

12 лютого 2024 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у воркшопі «Використання генеративного штучного інтелекту в повсякденному житті», який організовано Ukraine Global Faculty за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Участь у гостьовому воркшопі взяли науково-педагогічні працівники кафедр технологій навчання, охорони праці та дизайну і педагогіки, психології та менеджменту: професорки Юлія Герасименко та Ганна Кравченко, доцентка Галина Коссова-Сіліна, старші викладачі Ілля Пахомов, Дарина Головко та Андрій Геревенко, викладач Владислав Чертов.

Модератор заходу – Михайло Пацан, інвестор, підприємець, експерт із питань міжнародних фінансових ринків і криптовалют, фінансовий радник засновника Web3-університету професій майбутнього «Learn to Earn Global», засновник блокчейн-платформи «Amsets».

Михайло Пацан зауважив, що майбутнє належить не тому, хто боїться чи уникає штучного інтелекту, а тому, хто вчиться мудро і творчо поєднувати людський потенціал з можливостями технологій.

Під час онлайн-майстерні відбулася презентація новітніх технології штучного інтелекту та обговорення перспектив їх впровадження в професійну діяльність. Окрему увагу було приділено генеративним моделям штучного інтелекту здатним створювати новий унікальний контент на основі наявних даних: ChatGPT, LeonardoAI, Gemini, Bard, Claude, D-ID, тощо. За допомогою цих інструментів присутнім було продемонстровано реальні кейси використання інтелектуальних технологій для створення тексту, голосу, музики, зображень і відео.

Учасники заходу мали змогу на практиці спробувати створити власного чат-бота на основі моделі ChatGPT та самостійно натренувати його відповідати напитання певної тематики, що дало змогу пересвідчитися в ефективності такого інструменту.

Науково-педагогічні працівники БІНПО вдячні організаторам воркшопу за можливість ознайомитись з інноваційними технологіями штучного інтелекту, які, в тому числі, відкривають нові можливості для цифрової трансформації освіти!