УЧАСТЬ БІНПО У КОНФЕРЕНЦІЇ «НАЙКРАЩІ ПРАКТИКИ УКА В РОЗВИТКУ КЛАСТЕРІВ ТА МСП»

УЧАСТЬ БІНПО У КОНФЕРЕНЦІЇ «НАЙКРАЩІ ПРАКТИКИ УКА В РОЗВИТКУ КЛАСТЕРІВ ТА МСП»

07 лютого 2024 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь в конференції «Найкращі практики українського кластерно альянсу в розвитку кластерів та малого і середнього підприємництва». Захід організований Українським кластерним альянсом у рамках програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП».

Участь в онлайн-конференції взяли науково-педагогічні працівники кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін (професорка Ірина Кучеренко, професорка Оксана Линчак, доцент кафедри Олена Юденкова, старші викладачі Марина Князєва, Ольга Лебідь, Оксана Оліферчук, Оксана Надточій) із метою виконання поточних завдань наукового дослідження БІНПО за темою: «Трендвотчінг ринку праці в системі підготовки і підвищення кваліфікації фахівців в умовах повоєнного відновлення України». БІНПО є членом Кластера поліграфічної індустрії, видавництв та цифрових технологій (голова Наталя Ісаєва) і спільно розвивають екосистему українських кластерів, надають консультаційну підтримку і навчання персоналу підприємств за авторською програмою підвищення кваліфікації (https://binpo.nppu.org/admin-cabinet/template/6/about).

З вітальною промовою до присутніх звернулась Анна Гайдучок, керівниця компоненту з просування експорту та підтримки галузевих кластерів Програми «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», GIZ Представник Мінекономіки TBD.

Під час роботи конференції було проведено низку дискусійних панелей: «Ріст спроможностей кластерів» (кращі практики, включно зі стратегіями, тактиками та інструментами зі зростання спроможностей кластерів, як головного чиннику реагування на зовнішні виклики); «Проєкти стійкості та відновлення України» (співпраця кластерів в розвитку проєктів стійкості та відновлення України, кращі практики та підходи до створення проєктів та фандрейзингу); «Інтернаціоналізація кластерів» (кращі практики, програми та інструменти інтернаціоналізації кластерів); «Перспективи розвитку кластерів в 2024». У підсумку події відбулась фасилітаційна сесія кластерів, під час якої відбулась пітчинг-сесія найбільш рейтингових кластерів України.

Колектив БІНПО висловлює щиру подяку організаторам події за можливість змістовно розібратися із кращими кейсами кластеризації економіки України. Конференція виступила унікальною платформою, де представники від підприємництва, науки та органів державної влади змогли об’єднати свої зусилля для формування ефективних стратегій, сприяючи сталому розвитку кластерів та підприємництва в нашій країні, нових підходів щодо формування людського капіталу під час військового стану.