УЧАСТЬ БІНПО У ВЕБІНАРІ «СВІТОВІ ТЕНДЕНЦІЇ У СФЕРІ БЕЗПЕКИ ТА ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ (БЗР). ПІДСУМКИ МІЖНАРОДНОЇ ВИСТАВКИ А+А В ДЮССЕЛЬДОРФІ»

УЧАСТЬ БІНПО У ВЕБІНАРІ «СВІТОВІ ТЕНДЕНЦІЇ У СФЕРІ БЕЗПЕКИ ТА ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ (БЗР). ПІДСУМКИ МІЖНАРОДНОЇ ВИСТАВКИ А+А В ДЮССЕЛЬДОРФІ»

11 листопада 2023 року відбувся вебінар «Світові тенденції у сфері безпеки та здоров’я на роботі (БЗР). Підсумки Міжнародної виставки А+А в Дюссельдорфі» на платформі Zoom, організований Європейським співтовариством з охорони праці (ESOSH) та журналом «Охорона праці», за підтримки представництва виставки А+А в Україні.

Організаторами заходу виступили ESOSH та журнал «Охорона праці».

Модератор – головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук.

Спікерами на заході виступили представники ESOSH: Максим Котеньов (ТОВ «УЛЬТРАСЕЙФЕТІ»), Тетяна Годяк (UVEX), які висвітлили різні аспекти безпеки та здоров’я на робочому місці.

Запрошені гості – експоненти виставки: INSIGHT+, ТОВ ULTRA LEATHER, НВП «Стандарт», ТОВ «Таланлегпром», ТОВ «Валтекс».

У вебінарі взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України: Ганна Кравченко, Лідія Мамчур, Світлана Швидка, Андрій Геревенко, Дарина Головко, Оксана Надточій, Анна Кривобок.

Тема вебінару охоплювала різноманітні аспекти безпеки та здоров’я на робочому місці, а також висвітлювала підсумки міжнародної виставки А+А в Дюссельдорфі.

Мета заходу полягала в ознайомленні учасників із світовими тенденціями в цій сфері та обговоренні ключових аспектів охорони праці.

Головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук відкрив роботу вебінару, привітав учасників та представив програму та спікерів. Він також поділився враженнями від візиту на міжнародну виставку в Дюссельдорфі, розкриваючи перед учасниками сучасні технологічні рішення в галузі охорони праці та висвітлюючи світові тенденції у сфері безпеки та здоров’я.

На вебінарі обговорювалися важливі аспекти, такі як: відгуки учасників виставки А+А та їх враження; ефективні засоби захисту, нові технології та індивідуальні рішення у сфері БЗР; нові концепції профілактики аварій на підприємствах (екологія, пожежна та промислова безпека); ризики та переваги цифровізації робочих місць; безпечне застосування штучного інтелекту; ергономіка та здоровий дизайн робочого місця; інноваційні рішення для індивідуального та колективного захисту.

Спікери відзначили ефективні засоби захисту, нові технології, індивідуальні та колективні рішення у сфері безпеки та здоров’я на робочому місці. Обговорені аспекти включали в себе інноваційні підходи до попередження аварій, урахування екологічних, пожежних та промислових аспектів, а також ризики та переваги цифровізації робочих процесів.

Зазначений вебінар став платформою для обміну не лише інформацією, але й практичним досвідом у галузі безпеки та здоров’я на робочому місці. Учасники не лише отримали новітні знання та інсайти від визначених експертів, а й змогли висловити власні погляди та питання.

Підсумкову частину вебінару підвів головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук, висловивши щиру подяку кожному спікеру за інформативні виступи та розкриття важливих аспектів охорони праці. Результатом заходу став обмін цінними інсайтами, що вносять вагомий внесок у сучасний стан охорони праці.

Для колективу БІНПО віддзеркаленням важливості цього вебінару стали не лише набуті знання, а й визнання актуальності тем, які відзначили спікери. Висловлюючи вдячність організаторам, модератору та спікерам за цей цінний досвід, колектив кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти визнає, що вебінар став не лише пізнавальним, але й важливим інструментом у сучасному контексті розвитку охорони праці та підвищення кваліфікації.