УЧАСТЬ ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ У ВІДКРИТТІ ПРОЄКТУ «НЕЗЛАМНІ – ГЕНЕТИЧНИЙ КОД УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇЇ!»

УЧАСТЬ ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ У ВІДКРИТТІ ПРОЄКТУ «НЕЗЛАМНІ – ГЕНЕТИЧНИЙ КОД УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇЇ!»

22 вересня 2023 року в Музеї становлення української нації відбулося урочисте відкриття проєкту Київської МАН «Незламні - генетичний код української нації».

Метою проєкту є застосування освітнього тематичного контенту під час проведення виховних заходів серед учнівської молоді у сфері утвердження української національної та громадської ідентичності та діалогізація теми війни серед школярів відповілно до вікових особливостей, їхні роздуми і висновки, зроблені на основі верифікованих фактів.

У заході взяли участь співробітники Музею становлення української нації, представники відділень МАН, ДЗВО «Університет менеджменту освіти», Інституту обдарованої дитини НАПН України, учні та вчителі київських шкіл.

ДЗВО «Університет менеджменту освіти» представляли проректор з наукової роботи та цифровізації, кандидат історичних наук, доцент, доцент кафедри професійної і вищої освіти Інна Отамась та завідувачка кафедри економіки, підприємництва та менеджменту ННІМП ДЗВО «УМО» Тетяна Бурлаєнко.

З початком 2022 року настали значні випробування для українського народу. Українська держава, пройшовши значний шлях у розбудові своєї незалежності, зустрілась з величезною перешкодою на цьому шляху – проти України була розвʼязана повномасштабна війна.

Це зумовлює важливість актуалізації питання утвердження української національної та громадської ідентичності як складової забезпечення національної безпеки України та формування активної громадської позиції національно-патріотичного виховання. Всі українці від малого до великого розуміють, що героїчна боротьба точиться за збереження незалежності нашої держави та нації. Світ побачив на що спроможна Україна і що ми робимо все щоб здобути перемогу.

Щиро радіємо, що ДЗВО «Університет менеджменту освіти дотичний до реалізації зазначеного проєкту, адже формування у дітей та студентської молоді активної громадської позиції на основі поваги до прав людини, духовних цінностей українського народу, національної самобутності, патріотизму, поваги до державних символів, державної мови, суспільно-державних цінностей України, розуміння їх важливості для становлення держави.

Завданнями проєкту Київської МАН «Незламні – генетичний код української нації!» є:

  • Формування та збереження української національної ідентичності учнівської молоді, яка усвідомлює свою належність до української нації.

  • Поширення інформації про ветеранів війни та вшанування помʼяті загиблих ветеранів війни.

  • Формування в учнівської молоді готовності до виконання конституційного обовʼязку щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Під час спілкування учнівську молодь міста Київа було запрошено взяти участь у Всеукраїнському конкурсі учнівських розробок «Універсіада 2024», яку проводить Навчально-науковий інститут менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» та проведено відповідну профорієнтаційну роботу.

Саме такі інтегровані заходи збагачують не лише кожного з учасників, а й вітчизняну та міжнародну наукову думку в цілому!

Тримаємо освітній стрій!