УЧАСТЬ КАФЕДРИ ЕКОНОМІКИ, ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА МЕНЕДЖМЕНТУ У ВЕБІНАРІ «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ЗЕЛЕНИЙ КУРС. ЦИРКУЛЯРНА ЕКОНОМІКА» / WEBINAR «EU GREEN DEAL»

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ЕКОНОМІКИ, ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА МЕНЕДЖМЕНТУ У ВЕБІНАРІ «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ЗЕЛЕНИЙ КУРС. ЦИРКУЛЯРНА ЕКОНОМІКА» / WEBINAR «EU GREEN DEAL»

27 лютого 2024 року викладачі кафедри економіки, підприємництва та менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у вебінарі «Європейський зелений курс. Циркулярна економіка» / Webinar «EU Green Deal. Circular Economy», організованого у рамках проєкту «Підтримка інтеграції українських МСП та організацій підтримки бізнесу в Єдиний європейський ринок за допомогою Латвії як точки входу» (LATUA 2) та за підтримки Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки і Торгово-промислової палати Латвії.

У час, коли екологічна стійкість та ефективне використання ресурсів стають не просто трендом, а необхідністю для бізнесу, малий та середній бізнес (МСБ) України зіштовхується з викликами та можливостями. Цей вебінар відкриває широкі перспективи для МСБ України, демонструючи реальні приклади та інноваційні підходи до інтеграції принципів циркулярної економіки у їх діяльність.

Спікерами вебінару виступили: Алісе Вецозола, керівник відділу реалізації інтегрованого проєкту LIFE, Департамент охорони довкілля («Рішення для переходу до циркулярної економіки: приклади з проєкту LIFE Waste to Resources UP»); Ієва Сібілла Струпуле, Генеральний директор та засновник Material Mapper («Від відходів до цінності - надання нового життя будівельним матеріалам»); Іварс Шмітс, виконавчий директор, Lindstrom Latvia («Впровадження принципів циркулярної економіки в Lindstrom Latvia»); Крістапс Пуліньш, менеджер зі сталого розвитку Orkla Latvija («Стратегія сталого розвитку Orkla Latvija та реальні приклади її роботи»).

Під час вебінару була можливість дізнатись про:

  • Основні принципи циркулярної економіки: Вступ до концепції циркулярної економіки, її ключові принципи та значення для сучасного світу. Як перехід від традиційної, лінійної моделі економіки до циркулярної може вирішити екологічні виклики та сприяти сталому розвитку.
  • Переваги для МСБ: Поглиблений аналіз того, як малі та середні підприємства можуть виграти від інтеграції циркулярних практик у свою діяльність. 
  • Реальні приклади успішних проєктів: Презентація кейсів з реальної практики, де компанії успішно імплементували циркулярні моделі, зокрема з проєкту LIFE Waste to Resources IP, що демонструє, як переробка відходів і вторинне використання матеріалів можуть стати джерелом нових цінностей та прибутків.
  • Інновації у переробці та управлінні відходами: Огляд передових технологій та інноваційних підходів до переробки відходів і створення з них нових продуктів. 
  • Практичні поради з імплементації: Конкретні кроки та стратегії для МСБ щодо впровадження циркулярних принципів у свою діяльність.