УЧАСТЬ ПРАЦІВНИКІВ УМО У ВЕБІНАРІ «КРИЗОВЕ ВТРУЧАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИКА СИНДРОМУ ВИГОРАННЯ»

УЧАСТЬ ПРАЦІВНИКІВ УМО У ВЕБІНАРІ «КРИЗОВЕ ВТРУЧАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИКА СИНДРОМУ ВИГОРАННЯ»

Науково-педагогічні і педагогічні працівники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України 15 березня 2023 року слали учасниками вебінару «Кризове втручання та профілактика синдрому вигорання». Серед них: проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків, доктор педагогічних наук, професор Наталія Муранова; завідувач кафедри професійної та вищої освіти, доктор педагогічних наук, професор Лариса Сергеєва; кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри професійної та вищої освіти Вікторія Купрієвич; завідувач відділу моніторингу якості освіти, ліцензування та акредитації Олена Безнос; методист вищої категорії відділу наукової роботи Олена Острянська.

Спікер вебінару – психолог, психотерапевт, доктор філософії Барбара Прайтлер, серія вебінарів якої буде тривати до червня цього року.

На вебінарі було зосереджено увагу на кризові втручанні та профілактику синдрому вигорання. Розглянуто можливі реакції на кризові ситуації, травми (рани, пошкодження); резильєнтність (здатність долати кризи й використовувати їх як можливість до змін і розвитку); як допомогти подолати кризові ситуації дітям, але врахувати одне правило «не нашкодити»; як зрозуміти та підтримати дітей в конкретній ситуації; створення безпечного простору; конкретні поради для дітей різних вікових категорій.

Барбара Прайтлер зробила акцент на «рік, що сповнений криз», як попри все створити хороший освітній простір для учнів, колективу і для самих себе.