УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ ДЗВО «УМО» У ВСЕСВІТНЬОМУ ВЕБІНАРІ ERASMUS+ WORLD WIDE WEBINAR 2023

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ ДЗВО «УМО» У ВСЕСВІТНЬОМУ ВЕБІНАРІ ERASMUS+ WORLD WIDE WEBINAR 2023

8-19 жовтня 2023 року в штаб-квартирі Єврокомісії Європейського Союзу (м. Брюссель) проходив Всесвітній вебінар на платформі Еразмус+, який було присвячено можливостям Програми обміну та співпраці для організацій та окремих осіб по всьому світу.

У вебінарі взяли участь освітні заклади з Європи, Азії, Африки та Латинської Америки, які були запрошені, щоб познайомитися з новими умовами конкурсних пропозицій Програми Еразмус+ на 2021-2027 рр., а також знайти для себе нових партнерів для реалізації інноваційних, креативних та цікавих проєктів.

До Всесвітнього вебінару Еразмус+23 долучилися представники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталія Муранова, директор Центру міжнародного співробітництва та освіти Світлана Грицай, методист вищої категорії Центру міжнародного співробітництва та освіти Лариса Бородінова, завідувач відділу моніторингу якості освіти, ліцензування та акредитації Олена Безнос та інші запрошені науково-педагогічних працівників Університету, які були присутні у засіданнях сесій та на дискусій з питань академічного обміну здобувачами вищої освіти та науково-педагогічними працівниками; співпраці у сфері вищої освіти, професійно-технічної освіти, навчання і спорту; віртуального обміну; мобільності для дослідників.

Під час відео трансляцій менеджери відділу вищої освіти Європейської Комісії ЄС представили Програми: «Еразмус+ віртуальний обмін» (Erasmus+ Virtual Exchange), яка надає можливість здобувачам вищої освіти, молоді та науково-педагогічним працівникам взаємодіяти, співпрацювати та обмінюватися досвідом онлайн. Основна мета цієї програми - підвищення міжкультурного розуміння та розвиток навичок міжнаціональної комунікації; Програми «Еразмус+ для молоді» надають можливість молоді віком від 13 до 30 років брати участь в різних ініціативах, які сприяють їхньому освітньому, культурному та громадському розвитку; Програма «Європейська добровільна служба» розрахована для молоді віком від 17 до 30 років і дозволяє перебувати у довгостроковій добровільній службі в інших країнах; Програма «Еразмус+:молодь в дії» (Erasmus+ Youth in Action) спрямована на розвиток молодіжного лідерства, громадянської активності та міжкультурного спілкування.

Герард Брос, координатор програм міжнародного обміну, цікаво розповів про Програму «Марія Склодовська-Кюрі» (Marie Skłodowska-Curie Actions), яка є частиною програми Європейського Союзу «Горизонт 2020» і має на меті підтримку дослідницької діяльності та мобільності вчених у Європі. Програма отримала свою назву на честь видатної польсько-французької вченої Марії Склодовсько-Кюрі і відзначає її внесок у науку. Основні характеристики Програми «Марія Склодовська-Кюрі» включають: фінансування досліджень; міжнародну мобільність вчених із різних країни, що дозволяє їм отримати досвід роботи в іноземних наукових установах та організаціях; підтримку молодих дослідників та докторантів у їхній науковій кар’єрі; рівність та різноманітність у науковому співтоваристві та активному залучені жінок-вчених до створення наукових мереж та співпраці між навчально-дослідними установами з різних країн.

Усі учасники заходу в режимі реального часу ставили питання спікерам Всесвітнього вебінару Еразмус+ 23 та були задоволені отриманою інформацією про можливості Програми Еразмус+ , які заохочують здобувачів вищої освіти і науково-педагогічних працівників брати участь у конкурсах на гранти для навчання за кордоном. Участь у конкурсах на отримання грантів для проєктів - це важлива можливість для відкриття нових горизонтів та фінансування дослідницького чи освітнього проєкту, які можуть надавати різні організації, включаючи урядові агенції, неприбуткові фонди та академічні установи.

На завершення вебінару організатори побажали всім успіхів у зусиллях отримати грант для реалізації свого проєкту та досягнення поставлених цілей.