УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА ННІМП ДЗВО «УМО» ВАЛЕНТИНИ ВАСИЛІВНИ ІВАНОВОЇ В УКРАЇНСЬКО-БАВАРСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ З ПРОГРАМ ПОДВІЙНИХ ДИПЛОМІВ У РЕГЕНСБУРЗІ

УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА ННІМП ДЗВО «УМО» ВАЛЕНТИНИ ВАСИЛІВНИ ІВАНОВОЇ В УКРАЇНСЬКО-БАВАРСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ З ПРОГРАМ ПОДВІЙНИХ ДИПЛОМІВ У РЕГЕНСБУРЗІ

04-05 травня 2023 року на запрошення Баварського академічного центру Центральної, Східної та Південно-Східної Європи (BAYHOST), а також Лейбніц-Інституту досліджень Східної та Південно-Східної Європи (IOS) доктор економічних наук, професор, професор кафедри економіки, підприємництва та менеджменту ННІМП ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Валентина Іванова, взяла участь в Українсько-Баварській конференції з програм подвійних дипломів у Регенсбурзі (Німеччина).

Мета організаторів конференції ‑ посилити співпрацю між українськими та баварськими університетами під час війни та після неї, започаткувати нові програми подвійних дипломів українських та баварських університетів.

Опитування баварських університетів показало, що понад 20 факультетів 13 різних університетів зацікавлені у створенні спільних програм навчання з українськими партнерами.

Програми подвійного диплому пропонують українським здобувачам вищої освіти можливість навчатися в Україні та здійснювати частину свого навчання в німецькому університеті-партнері. Вони отримають український і німецький диплом та/або один спільний диплом. Курси в німецькому університеті можуть проводитись онлайн, якщо фізична мобільність здобувачів неможлива. Програми подвійних дипломів покликані також сприяти міжнародній співпраці викладачів університетів та інтернаціоналізації навчальних планів.

Конференція була орієнтована на викладачів та менеджерів університетів з України та Баварії, які цікавляться темою, або відповідають за міжнародні навчальні програми.

У робочих групах, пов’язаних з різними академічними галузями, були розглянуті пропозиції щодо співпраці для встановлення нових контактів.

На конференції виступили: Юрій Ярмілко, генеральний консул України; Андрій Вітренко, заступник Міністра освіти і науки України; представники Управління передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України; Наталія Авшенюк, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (NAQA); Мелані Гумль, державний міністр з європейських і міжнародних справ Баварської державної канцелярії; доктор Рольф-Дітер Юнгк, генеральний директор Міністерства науки та мистецтв Баварії, Ніколас Джукіч, виконавчий директор BAYHOST; представники Університету Фрідріха Олександра Ерланген-Нюрнберг, Університету Регенсбурга та інші.