Участь УМО в міжнародній онлайн виставці  «Освіта та кар’єра – День студента 2023»

Участь УМО в міжнародній онлайн виставці «Освіта та кар’єра – День студента 2023»

17-18 листопада 2023 року ДЗВО «Університет менеджменту освіти» взяв участь у міжнародній онлайн виставці «Освіта та кар’єра – День студента 2023», що в умовах дії військового стану відбулася в онлайн режимі. Організувала та провела виставку Всеукраїнська громадська організація Товариство «Знання» України за підтримки МОН України, НАПН України та ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Для освітянської спільноти виставка стала майданчиком для презентацій закладів освіти, проведення семінарів та круглих столів з питань подальшого розвитку системи освіти, міжнародного співробітництва, презентацій освітніх та наукових інноваційних технологій за участю керівників, провідних фахівців і науковців.

Науково-педагогічними працівниками ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України в межах програми виставки 17 листопада 2023 рокупроведено чотири заходи.

Центральним інститутом післядипломної освіти організовано та проведено до 70-річчя ДЗВО «Університет менеджменту освіти» V Науково-практичний семінар з міжнародною участю «Організація електронного документообігу в закладах освіти та органах державної влади» у співпраці з Українським науково-дослідним інститутом архівної справи та документознавства, Литовським державним новим архівом, Національною бібліотекою України імені В. І. Вернадського, Громадською спілкою «Всеукраїнська академія інноваційного розвитку освіти», Департаментом підтримки інтегрованих систем, ДП «ДІЯ», АТ «ІнфоПлюс», ТОВ «Айкюжн ІТ».

Відкриваючи семінар, з вітальним словом до учасників виставки звернулися Володимир Луговий, Перший віце-президент НАПН України та Микола Кириченко, ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Обговорювалися питання:діджиталізація у закладах вищої освіти: пріоритети, виклики, завдання; цифрові засоби збереження документів під час війни у закладах вищої освіти; цифрова інформація та її зберігання, використання елементів системи електронного документообігу в ДНПБ України імені В.О. Сухомлинського; пропозиції для повноцінної реалізації дослідницького функціоналу користувацького доступу до цифрового фонду користування документами Національного архівного фонду; чи стане український формат даних електронного документообігу європейським?; ДІЯ. Інтегрована система електронної ідентифікації: сучасний стан та перспективи; Чому СЕД не працює?; перспективи розвитку кваліфікованого електронного підпису; система електронної взаємодії органів виконавчої влади; система електронного документообігу «АСКОД»; система електронного документообігу «Megapolis. DocNet».

Запис науково-практичного семінару можна переглянути на офіційному ютуб-каналі УМО за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=jxExgAMv3zs

Також науковцями Центрального інститутом післядипломної освіти проведено вебінар «Професійний розвиток педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти в умовах невизначеності». На вебінарі було висвітлено питання трансформації професійного розвитку педагогічних і науково-педагогічних працівників у розвитку акмелогічної компетентності сучасного менеджера освіти, проєктування консалтингової діяльності в закладі освіти в умовах невизначеності та комплаєнс у системі стратегічного менеджменту закладу вищої освіти.

Запис вебінару можна переглянути на офіційному ютуб-каналі УМО за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=mLYlqx2RCpc

Білоцерківським інститутом неперервної професійної освіти проведено презентацію цифрового програмно-методичного комплексу «Студентський стартап-проєкт «Інформаційний імунітет або безпека в медіа» як елемент повоєнної відбудови України».Серед пріоритетів на 2023-2024 навчальний рік здобувачі вищої освіти БІНПО обрали напрям соціальних стартапів із захисту від дезінформації та фейків. У межах студентського стартап-проєкту мова йде про пошук моделі формування активної громадянської позиції студентів БІНПО в умовах воєнного стану у формі компетентностей з медіаграмотності, синергії науки, практики, виробництва і бізнесу через розробку та реалізацію соціально-громадянських, медійних, ІТ-проєктів, інтеграцію їх в сучасних цифровий та віртуальний простір. На презентації обговорено студентський стартап-проєкт «Інформаційний імунітет або безпека в медіа»; електронну книгу коміксів «Інформаційний імунітет або безпека в медіа: від мрії до дії»; детектор медіа та чат-бот «Перевірка»; ідеї для створення комп’ютерних програм і додатків для смартфона, квест-гру «VALIANT HEARTS»; авторський тренінг з медіаграмотності, проєкти з медіаграмотності для дорослих та дітей; медіаосвітню гру-комікс «Фейкові новини як інструмент інформаційної війни: технології та принципи їх спростування»; симуляційну гру «Медіа Детектив»; алгоритми дотримання інформаційної гігієни та Мультимедійний кейс студентів «Концепція звільнення від ворожих пропагандистських кайданів жителів країни Сонця».

Запис презентації можна переглянути на офіційному ютуб-каналі БІНПО за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=a8N6VxVs1eE&t=26s

Науковцями Навчально-наукового інституту менеджменту та психології проведено круглий стіл «Тренди, ризики та детермінанти соціально-економічного розвитку в умовах цифрової трансформації (до 70-річчя ДЗВО «Університет менеджменту освіти» та 20-річчя кафедри економіки, підприємництва та менеджменту). Обговорювалися досягнення та перспективи розвитку кафедри економіки, підприємництва та менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти».

Запис круглого столу можна переглянути на офіційному ютуб-каналі УМО за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=W-mAI86r4iU

Усі заходи проведено змістовно, інформативно та на високому професійному рівні.