УСПІШНЕ ЗАВЕРШЕННЯ ТЕМАТИЧНИХ КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ «ПСИХОЛОГІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В КРИЗОВИХ УМОВАХ І ПОВОЄННИЙ ЧАС»

УСПІШНЕ ЗАВЕРШЕННЯ ТЕМАТИЧНИХ КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ «ПСИХОЛОГІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В КРИЗОВИХ УМОВАХ І ПОВОЄННИЙ ЧАС»

Кафедра психології управління (завідувач кафедри доктор психологічних наук,  професор Олена Бондарчук) продовжує тримати освітянський стрій!

З 10 до 14 червня 2024 року в Центральному інституті післядипломної освіти проходив третій (заключний) етап курсів підвищення кваліфікації для слухачів тематичних курсів «Психологічне забезпечення якості позашкільної освіти в кризових умовах і повоєнний час» (куратор-тьютор - доцент кафедри психології управління Наталія Гордієнко).

Згідно з робочим навчальним планом, 12 червня 2024 року відбувся семінар-практикум «Психологічні технології роботи з учасниками освітнього процесу в умовах війни та повоєнний період», у якому із задоволенням взяли участь поважні гості з дружньої країни Республіка Польща: директор Мілена Малецька-Рогаль та завідувач відділу культури та Міжнародної співпраці палацу дітей та юнацтва в Нови Сонч (Польща) Люціна Урбанська, які поділились особливостями роботи європейських позашкільних закладів на прикладі свого закладу.

Із прифронтових регіонів також активну участь узяли колеги з комунального закладу позашкільної освіти «Центр позашкільної освіти» Дніпропетровської обласної ради в.о. директора Наталя Батраченко та заступник директора з навчально-методичної роботи Вікторія Терещенко, які ознайомили слухачів із упровадженням ключових напрямів позашкільної освіти на прифронтових територіях.

З доповіддю про національно-патріотичне виховання в закладах позашкільної освіти виступила директор Донецького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молодіТетяна Пічугова, у якій розповіла нам про роботу позашкільного закладу у воєнний час.

На семінарі-практикумі обговорювались актуальні питання забезпечення якості освітнього процесу в закладах позашкільної освіти в кризових умовах воєнного періоду. Не дивлячись на аварійне відключення світла, слухачі та гості виявили високу організованість та вмотивованість. Дякуємо вельмишановним гостям за чудові виступи та обмін досвідом роботи у кризових умовах воєнної агресії.

Навчання здійснювалося за сучасними інноваційними технологіями з великою кількістю практичних занять. Слухачі опановували нові знання та вдосконалили професійні компетентності. На заняттях панувала позитивна атмосфера, професіоналізм і креативність викладачів.

Підсумком навчання на курсах підвищення кваліфікації традиційно став публічний захист випускних робіт. Комісія у складі Олени Бондарчук, професор, голови комісії; доценти Наталії Гордієнко та Валерія Киричука, членів комісії, відзначила творчі випускні роботи науковою новизною та глибиною розкриття сучасних проблем.

Вітаємо випускників з гарним завершенням навчання та бажаємо сили натхнення, непохитного оптимізму, досягнення професійних вершин!

Миру, добробуту, спокою і благополуччя!