ВІДБУЛАСЯ ІІ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ І МОЛОДИХ УЧЕНИХ «НАУКА І МОЛОДЬ – 2022: ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ ГЛОБАЛІЗАЦІЙНИХ ЗМІН»

ВІДБУЛАСЯ ІІ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ І МОЛОДИХ УЧЕНИХ «НАУКА І МОЛОДЬ – 2022: ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ ГЛОБАЛІЗАЦІЙНИХ ЗМІН»

17 травня 2022 року Навчально-науковим інститутом менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України було проведено ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію здобувачів вищої освіти і молодих учених «Наука і молодь – 2022: пріоритетні напрями глобалізаційних змін», на яку зареєструвалось понад 200 учасників. Робочими мовами конференції були українська, англійська, польська та словацька.

Організатором конференції традиційно виступив Навчально-науковий інститут менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України у співпраці з надійними міжнародними партнерами: Католицький Університет в Ружомберку, Педагогічний факультет, Інститут Юрая Палеша в Левочі (Словацька Республіка); Пряшівський Університет у Пряшеві, Педагогічний факультет (Словацька Республіка); Люблінський Католицький університет імені Іоанна Павла ІІ, Інститут педагогіки (Республіка Польща); Університет гуманітарних і природничих наук імені Яна Длугоша в Ченстохові (Республіка Польща).

Мета конференції ‑ презентація здобувачами вищої освіти, аспірантів, учнівської молоді результатів своїх наукових досліджень та обмін практичним досвідом у різних галузях знань.

Міжнародну конференцію було приурочено до відзначення Дня науки в Україні.

Учасники конференції ‑ молоді вчені, аспіранти, здобувачі вищої освіти, учні-члени Малої академії наук України не тільки з відомих українських закладів освіти, а й дослідники з престижних університетів Європейських країн.

З вітальним словом до учасників онлайн конференції звернулися Наталія Муранова, проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків ДЗВО «Університет менеджменту освіти», доктор педагогічних наук, професор; Олег Спірін, проректор з наукової роботи та цифровізації ДЗВО «Університет менеджменту освіти», доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України; Тетяна Рожнова, директор Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти», кандидат педагогічних наук, доцент; Богуслав Ступак, Paed Dr. Bohuslavu Stupáku, PhD., MBA, директор Інституту Юрая Палеша в Левочі Педагогічного факультету Католицького університету в Ружомберку (Словацька республіка); Ісса Садіо Діалло, Президент ГО «Африканська рада в Україні»; Христина Халас, завідувач кафедри дидактики, шкільної освіти та педевтології Люблінського католицького університету імені Іоанна Павла ІІ, доктор педагогічних наук (габілітований), професор (Республіка Польща); Владімір Кляйн, доктор габілітований, професор, PaedDr., кафедра спеціальної педагогіки, Пряшівський університет у Пряшеві, педагогічний факультет (Словацька республіка); Тетяна Бурлаєнко, завідувач кафедри економіки, підприємництва та менеджменту ННІМП ДЗВО «Університет менеджменту освіти», кандидат педагогічних наук, доцент.

На конференції результати наукових досліджень презентували здобувачі вищої освітиННІМП: Андрій Башлик, Ганна Михайлова, Наталя Забіяченко, Вікторія Лукаш, Артем Гненний, Богдан Ковальчук, Тетяна Богославець, Денис Анікеєв; здобувачі вищої освіти Інституту Юрая Палеша в Левочі Педагогічного факультету Католицького університету в Ружомберку (Словацька республіка): Любош Лукач, Павол Виробик, Луція Холубова, Патрік Мрва, Стела Ушакова;здобувачі вищої освіти Люблінського католицького університету імені Іоанна Павла ІІ: Aleksandra WolskaEmilia TraczAnna Badora
MartaBuk-CegiełkaAlbert SzułczyńskiEwelina SzlachtaJustyna HorbowskaMaciej Celiński.

Родзинкою конференції були виступи учасників МАН України з міста Києва, які презентували свої наукові дослідження:Олександра Варченко, вихованка Відділення екології та аграрних наук Київської МАН, здобувачка освіти закладу загальної середньої освіти № 69; Давід Мельник, вихованець Відділення екології та аграрних наук Київської МАН, здобувач освіти Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер»; Мирослава Бабенко, вихованка Відділення екології та аграрних наук Київської МАН, здобувачка освіти закладу загальної середньої освіти № 196; Софья Кочеткова-Бондаренко, вихованка Відділення екології та аграрних наук Київської МАН, здобувачка освіти (Україна); Надія Гончаренко, вихованка Відділення екології та аграрних наук Київської МАН, здобувачка освіти ліцею «Наукова зміна».

На ІІ Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Наука і молодь – 2022: пріоритетні напрями глобалізаційних змін» молода еліта України та наші міжнародні партнери презентували результати своїх наукових досліджень та здійснили обмін практичним досвідом у різних галузях знань. Учасники мали нагоду у колі однодумців, колег з міжнародної наукової спільноти та з різних галузей знань зустрілися та поділитися своїми науковими дослідженнями, ідеями, думками, а також презентувати власні відкриття, що пов’язані з пріоритетними напрямами глобалізаційних змін.

Дана конференція стала унікальною можливістю для молоді з різних міст України та зарубіжжя зібратися онлайн разом у воєнний період та обговорити актуальні питання на пленарному засіданні та у тематичних секціях; отримати неоціненний досвід іноземних партнерів, поспілкуватися з колегами з різних країн світу та збагатитися новими знаннями.

Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених надала можливість обміну думками та апробування теоретичних напрацювань її учасників; стала прекрасною нагодою для нових знайомств та отримання незабутніх позитивних вражень. Адже це так важливо для української молоді та науковців саме у воєнний час.

Цікаві та інформативні доповіді та повідомлення молодих вчених та здобувачів освіти сприяли жвавій науковій дискусії сьогодення.

Після підведення підсумків конференції науковці, освітяни, молоді вчені, учнівська молодь, здобувачі вищої освіти поділились своїми враженнями, намітили плани на майбутнє та прийняли відповідну резолюцію.

Науковці побажали юним учасникам, аспірантам, здобувачам вищої освіти успішно подолати всі виклики і визначити ефективні шляхи подолання всіх кризових ситуацій; продовжити успішний розвиток вітчизняної науки задля розквіту держави. І виразили впевненість, що з такою талановитою молоддю неосяжного немає. А всім учасникам організатори та науковий комітет конференції побажали плідної співпраці, яскравих ідей, втілення у життя прийнятих рекомендацій та пропозицій на посилення блага українського народу і наших європейських партнерів.

ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію здобувачів вищої освіти і молодих учених «Наука і молодь – 2022: пріоритетні напрями глобалізаційних змін» можна переглянути на каналі YouTube ДЗВО «Університет менеджменту освіти» за посиланням:

https://youtu.be/N1LVe7QAZfc

Плекаємо наукову еліту України разом!

Науковий фронт гідно тримає і наближає таку бажану перемогу для всієї нашої країни.