ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ГОСТЬОВА ОНЛАЙН ЛЕКЦІЯ МИРОСЛАВИ БАБАК НА ТЕМУ «ІНСТРУМЕНТИ ОЦІНКИ ГЕНДЕРНОГО ВПЛИВУ»

ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ГОСТЬОВА ОНЛАЙН ЛЕКЦІЯ МИРОСЛАВИ БАБАК НА ТЕМУ «ІНСТРУМЕНТИ ОЦІНКИ ГЕНДЕРНОГО ВПЛИВУ»

25 жовтня 2023 року кафедрою публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» у рамках тренінгу «Управління проєктами: від SMART до PMP»» відбулася відкрита гостьова онлайн лекція Мирослави Бабак, юристки, експертки з гендерної рівності, національної консультантки ООН Жінки з експертної підтримки Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Модераторками заходу були кандидат економічних наук, доцент кафедри Галина Бережна та кандидат наук з державного управління, доцент Оксана Ковтун.

На лекції були присутніми слухачі, які є представниками наукової спільноти, здобувачами вищої освіти освітніх програм «Управління проектами» та «Публічне управління та адміністрування», представниками громадського сектору.

Під час жвавої дискусії було обговорено ключові аспекти оцінки гендерного впливу – інструменту для попереднього прогнозованого (позитивного / негативного / нейтрального) впливу на становище та можливості різних груп жінок і чоловіків після впровадження нормативно-правового акту, державної політики, проєкту чи ініціативи.

Спікерка відповіла на питання присутніх, обговорили актуальність та необхідність застосування інструментів гендерного аналізу та проведення оцінки гендерного впливу в практиці розробки стратегічних і програмних документів органів державної влади та місцевого самоврядування, при підготовці соціальних та бізнесових проєктів.

Зазначені інструменти сприятимуть забезпеченню рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобіганню та протидії дискримінації за ознакою статі, домашнього насильства.

Дякуємо пані Мирославі за фахову інформацію, сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!