ВІДБУЛОСЯ ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ НАПН УКРАЇНИ

ВІДБУЛОСЯ ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ НАПН УКРАЇНИ

27 липня 2023 року відбулося позачергове засідання Президії Національної академії педагогічних наук України, на якому відповідно до порядку денного було розглянуто питання «Про результати позапланової перевірки Державною службою якості освіти України Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти». Доповідач – ректор університету Микола Кириченко. У доповіді було зазначено, що перевірка ДСЯО України відбувалася у період з 06 по 12 липня 2023 року.

Мета перевірки – додержання ДЗВО «Університет менеджменту освіти» вимог законодавства у сфері вищої освіти в частині здійснення прийому/зарахування іноземних громадян на навчання для здобуття вищої освіти на всіх її рівнях та організації освітнього процесу.

За результатами перевірки в акті ДСЯО України було відзначено: структуру закладу освіти, підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, наявність акредитації освітніх програм за рівнями вищої освіти, наявність спеціалізованих вчених радах, якісний склад працівників, наявність програми «подвійного дипломування» для здобувачів вищої освіти; членство науково-педагогічних працівників у міжнародних організаціях, співпраця із зарубіжними країнами, участь у програмах академічної мобільності Еразмус + Student Mobility for Studies, реалізація програми «Запрошений професор», проходження працівниками міжнародного стажування та міжнародного підвищення кваліфікації, організація та участь у міжнародних заходах, членство науковців в редакційних колегіях міжнародних наукових видань, шляхи упровадження євроінтеграції в освітній процес, виконання прикладних наукових досліджень, експериментальна діяльність, наукові видання та школи тощо.

Разом із тим, як окреслив ректор Микола Кириченко, мали місце деякі порушення вимог законодавства у сфері вищої освіти щодо здійснення прийому/зарахування іноземних громадян на навчання та організації освітнього процесу, які було конкретизовано.

Відповідно до розпорядження ДСЯО України «Про усунення порушень вимог законодавства у сфері вищої освіти Державним закладом вищої освіти «Університет менеджменту освіти» від 19 липня 2023 року № 01-12/20-р. та Постанови Президії НАПН України від 27 липня 2023 року Університетом буде усунуто (припинено) вказані порушення виявлені під час перевірки до 27 жовтня 2023 року.