ВІДБУВСЯ ВЕБІНАР «ЦИФРОВИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ ДЛЯ СТВОРЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО КОНТЕНТУ ТА СУПРОВОДУ НАВЧАННЯ НА ВІДСТАНІ»

ВІДБУВСЯ ВЕБІНАР «ЦИФРОВИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ ДЛЯ СТВОРЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО КОНТЕНТУ ТА СУПРОВОДУ НАВЧАННЯ НА ВІДСТАНІ»

30 березня 2023 року в Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбувся вебінар «Цифровий інструментарій для створення навчального контенту та супроводу навчання на відстані», який пройшов у межах акції «Освітня ватра перемоги».

Спікер вебінару: Світлана Антощук, завідувач кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій ЦІПО ДЗВО «УМО», кандидат педагогічних наук, доцент.

 

До участі у вебінарі долучились педагоги із закладів освіти м. Києва, Київської, Запорізької, Донецької, Херсонської, Чернігівської, Хмельницької, Черкаської, Івано-Франківської, Миколаївської та інших областей України.

На заході обговорювалося розмаїття цифрових інструментів супроводу навчання на відстані для формування безпечного електронного освітнього середовища, онлайн інструментарій педагога і цифрові застосунки для створення цифрового освітнього контенту. Учасникам було запропоновано виконання низки нескладних практичних завдань з розробки цифрового контенту, які дозволяють оновити зміст навчальної діяльності на заняттях, урізноманітнити та диференціювати процес навчання, підвищити мотивації до навчання, сформувати індивідуальну освітню траєкторію та реалізувати власне бачення щодо вирішення професійних завдань педагога. Також було розкрито ідею створення Падагогічного колеса Алана Керрінгтона та основні критерії відбору щоб обрати потрібні технології та інструменти для ефективної організації освітнього процесу, комунікації, навчальної діяльності, співпраці та досягнення освітніх цілей.

Результати виконаних завдань були занесені учасниками вебінару до Google-документа, який залишиться у спільному доступі для всіх учасників як відправна точка до вершин опанування та вдосконалення цифрової компетентності.