ВЗАЄМОДІЯ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА, ОСВІТИ, НАУКИ ТА БІЗНЕСУ ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ

ВЗАЄМОДІЯ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА, ОСВІТИ, НАУКИ ТА БІЗНЕСУ ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ

У партнерів Центрального інституту післядипломної освіти – Рівненському гуманітарному університеті відбувся ІІІ Регіональний форум «ІТ-освіта в умовах сьогодення». На ньому була представлена цифрова екосистема Українського відкритого університету післядипломної освіти, розроблена й апробована в ЦІПО, яка може бути використана для професійного розвитку учасників бойових дій та цивільного населення, які втратили роботу у зв’язку з війною.

У форумі взяли участь директор Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПНУ, доктор педагогічних наук, професор Тамара Сорочан і професор кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій, доктор педагогічних наук, професор Любов Карташова. Учені провели панельну дискусію «Цифрова екосистема професійного розвитку ветеранів в умовах воєнного і післявоєнного стану», всебічно представили шість проєкцій моделі зазначеної цифрової екосистеми, охарактеризували її методологічне обґрунтування, ІТ-платформи, управлінські аспекти, показники практичної апробації.

На заході були представлені успішні кейси взаємодії освіти і бізнесу, використання ІТ-технологій для навчання учнівської молоді, студентів, різних категорій дорослого населення.

Форум об’єднав освітян, науковців, представників бізнесу і громадських організацій, ветеранів війни, учасників бойових дій, працівників служби зайнятості та інших стейкголдерів навколо проблем сучасної ІТ-освіти для вирішення проблем підготовки і професійного розвитку кадрів у формальній і неформальній освіті в умовах сьогодення та повоєнного відновлення України.