У статті розглядається один з аспектів професійної готовності — готовність до діяльності (організації ресторанного бізнесу). Особливість цього процесу полягає в тому, що ця якість формується у взаємозв’язку знань, навичок і здібностей.
Основна мета нашого спецкурсу — підвищення теоретичного і прак-тичного рівнів професійної підготовки майбутніх спеціалістів до органі-зації ресторанного бізнесу.
Спецкурс розроблено відповідно до теоретичної освітньої моделі. Із застосуванням цієї моделі навчання студентів організовано і формуваль-ний експеримент.
Позитивна зміна компонентів готовності має динамічний характер, що доводять результати вихідних, проміжних і заключних зрізів, які прово-дилися в педагогічному експерименті.
Ключові слова: професійна підготовка, готовність, ресторанна справа, модель підготовки.
В статье рассматривается один из аспектов профессиональной готовности — готовность к деятельности (организации ресторанного бизнеса). Особенность этого процесса заключается в том, что это качество формируется во взаимосвязи знаний, навыков и способностей.
Основная цель нашего спецкурса — повышение теоретического и практического уровней профессиональной подготовки будущих специа-листов к организации ресторанного бизнеса.
Спецкурс был разработан в соответствии с теоретической образо-вательной моделью. С применением этой модели обучения студентов был организован и формирующий эксперимент.
Положительное изменение компонентов готовности носит дина-мичный характер, что доказывают результаты исходных, промежу-точных и заключительных срезов, которые проводились в педагогическом эксперименте.
Ключевые слова: профессиональная подготовка, спецкурс, ресто-ранное дело.
This research of pedagogical, that is why we examine, one of aspects of professional readiness is readiness to activity (organizations of restaurant business). The feature of this process consists in it, that this quality is formed in intercommunication knowledge, skills and capabilities.
A primary purpose of our special course is an increase of theoretical and practical levels of professional preparation of future specialists to organization of restaurant business. The special course was developed by us in accordance with a theoretical educational model.
With the use of this model of teaching of students was organized forming experiment.
The positive change of components readiness had dynamic character, that prove the results of initial, intermediate and final cuts which was conducted in a pedagogical experiment.
Key words: professional preparation, special course, restaurant business.