ННІМП - УЧАСНИК МІЖНАРОДНОГО СЕМІНАРУ « WYCHOWANIE W SZKOLE - KLASIE SZKOLNEJ - PERSPEKTYWA PERSONALISTYCZNA»

ННІМП - УЧАСНИК МІЖНАРОДНОГО СЕМІНАРУ « WYCHOWANIE W SZKOLE - KLASIE SZKOLNEJ - PERSPEKTYWA PERSONALISTYCZNA»

Партнери ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України з Католицького Університету Іоана Павла ІІ у м. Люблін (Республіка Польща) солідарні з Україною. З метою підтримки педагогічної та наукової спільноти України Католицьким університетом Іоана Павла ІІ у м. Люблін (Республіка Польща) було організовано третій семінар «Wychowaniewszkole - klasieszkolnej - perspektywapersonalistyczna» з лінійки семінарів, які розпочалися 25 березня 2022 року.

02 червня 2022 року семінар було організовано за підтримки професорки Христини Халас, завідувачки кафедри дидактики, шкільної освіти та педевтології Інституту педагогіки Католицького Університету Іоана Павла ІІ у м. Люблін (рrof. dr hab. Krystyna Chałas – Kierownik Katedry Dydaktyki, Edukacji Szkolnej i Pedeutologii Instytutu Pedagogiki KUL).

Запрошеним на семінар був ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Микола Кириченко.У своєму виступі він висловив подяку Католицькому Університету Іоана Павла ІІ за ініціативу та організацію злагодженої співпраці з реалізації спільних проєктів, зокрема, «Знаки віри та пам’яті, як інтегруюча ланка культур польського і українського народів», метою якого було упровадження методу проєктів у процес підготовки здобувачів вищої освіти педагогічних спеціальностей; проведення історичних та суспільних досліджень студентською молоддю Польщі та України; ознайомлення здобувачів освіти з каплицями як культурними надбанням країни; розуміння того, що культура пов’язує народи і є чинником розвитку. Микола Кириченко також відзначив високий рівень проведення спільної ІІ Міжнародної науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Наука і молодь – 2022: пріоритетні напрями глобалізаційних змін» (17 травня 2022 року). Він також акцентував увагу на результатах проведення спільного дослідження Тетяни Кравчинської, Оксани Дубініної, Тетяни Бурлаєнко, Ганни Тимошко, Алли Вініченко та науковців Католицького Університету Іоана Павла ІІ на тему «The Usage of Automated Information Systems for Database Management in General Secondary Education Institutions of Ukraine» в межах науково-дослідних тем кафедр ННІМП ДЗВО «УМО», які було оприлюднено в журналі, що входить до науковометричної бази даних Web of Science (WOS) (http://ijcsns.org/07_book/2022_25.htm).

Також Микола Олексійович висловив подяку усьому польському народу, який надав притулок українцям, які потерпіли від російської агресії, за підтримку педагогічних та науково-педагогічних працівників з України.

На семінарі були також присутні директорка ННІМП Тетяна Рожнова, науково-педагогічні працівники ННІМП; завідувачка кафедри педагогіки, адміністрування та спеціальної освіти ННІМП Ірина Сіданіч; завідувачка кафедри економіки, підприємництва та менеджменту ННІМП Тетяна Бурлаєнко; професорка кафедри публічного управління та проєктного менеджменту Оксана Ковтун; доцентка Оксана Дубініна, заступник директора з навчально-виховної роботи ННІМП Віра Драгунова, які висловили щиру подяку партнерам за підтримку та єдність у важкі часи не тільки для науково-педагогічної спільноти, а й усього українського народу.

У семінарі взяло участь близько 120 осіб. Велика кількість учасників була представлена науково-педагогічною спільнотою України, що в свою чергу вказує на людську єдність, професійну підтримку та розуміння.

Щиро дякуємо партнерам Католицькому Університету Іоана Павла ІІ у м. Люблін (Республіка Польща) за солідарність з Україною та підтримку творчої ініціативи науково-педагогічної спільноти ДЗВО «Університет менеджменту освіти»!