ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ПРОВЕДЕННЯ СЕМІНАРУ-ПРАКТИКУМУ

ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ПРОВЕДЕННЯ СЕМІНАРУ-ПРАКТИКУМУ

17 лютого 2022 року в групі категорії слухачів «Директори, заступники директорів, завідувачі відділень закладів фахової передвищої освіти (коледжів, технікумів)» (завідувач кафедри професійної і вищої освіти, доктор педагогічних наук, професор Л.М. Сергеєва) відбувся семінар-практикум.

Основний лейтмотив заходу був визначений Днем єднання в Україні. Куратор-тьютор групи, доктор педагогічних наук, професором Л.МПетренко запросила до участі в семінарі-практикумі кандидата наук з державного управління, доцента, старшого наукового співробітника Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту ДСНС України В.М. Михайлова, який ознайомив слухачів із системою управління цивільним захистом в Україні, нормативно-правовими актами з питань цивільного захисту, загальним станом з пожеж і надзвичайними ситуаціями в Україні, діяльністю ДСНС України та ІДУ НД ЦЗ.

Особливу увагу акцентовано на організації цивільного захисту в закладі освіти та завданнях керівника закладу освіти з цивільного захисту.

Слухачі взяли участь в онлайн-екскурсії в єдиний в Україні унікальний заклад освіти – Кременчуцький льотний коледж Харьківського національного університету внутрішніх справ МВС України, яку провів кандидат технічних наук, завідувач відділенням планування навчального процесу С.І. Владов.

У різні роки в коледжі здобули путівку в небо видатні космонавти О.А. Леонов, П.І. Клімук, В.В. Аксьонов, А.С. Левченко, Герої Радянського Союзу М.М. Мельник, Б.В. Лялин, А.Б. Гардапхадзе. За роки існування в коледжі пройшли підготовку більше 60 тисяч фахівців з країн СНД і близько 7 тисяч громадян з 77 інших країн світу, зокрема Австралії, Австрії, Великобританії, Германії, Ємену, Індії, Канади, Китаю, Мозамбіку, Перу, Польщі, США, Фінляндії, Японії тощо. У коледжі освоєно 14 типів повітряних суден, з яких 12 типів – гелікоптери славетних конструкторських бюро Міля, Камова, а також надлегкий вертоліт українського виробництва АК1-3.

Учасники семінару-практикуму ознайомилися з особливостями підготовки пілотів та льотно-технічного складу для системи МВС України, використанням одного з п’яти існуючих у світі тренажерів, проведенням практичних занять тощо, отримали відповіді на запитання, коментарі окремих подій, представлених у відео.