ЯК ПСИХОЛОГІЧНО ПІДТРИМАТИ ДІТЕЙ В УМОВАХ ВІЙНИ

ЯК ПСИХОЛОГІЧНО ПІДТРИМАТИ ДІТЕЙ В УМОВАХ ВІЙНИ

05 травня 2022 року на базі Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відповідно до програми Відкритого освітнього марафону «Навчання і розвиток у воєнний час. Разом до перемоги!» відбулась лекція «Психологічна підтримка дітей в умовах війни», яка об’єднала науково-педагогічних працівників, керівників ЗЗСО, керівників ІРЦ, здобувачів вищої освіти, стейкхолдерів, волонтерів тощо. До заходу доєдналося понад 50 учасників.

Спікер заходу ‑ кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки, адміністрування та спеціальної освіти ННІМП Ірина Калініченко, яка розкрила особливості основних понять (стійкість, стрес і травми) та фаз психологічної адаптації дітей до умов воєнного стану; на конкретних прикладах продемонструвала прийоми, що дозволяють зберігати оптимізм у кризових ситуаціях, надання достовірної інформації дітям різних вікових категорій. Спікер окреслила можливі відповіді на деякі найпоширеніші питання про війну, які найчастіше виникають у дітей. Особливу увагу слухачів автор лекції акцентувала на механізмах надання психологічної допомоги також батькам, які повинні сприяти почуттю безпеки власних дітей та вмінню вірно та адекватно реагувати на різні життєві події під час війни.

Перегляд лекції «Психологічна підтримка дітей в умовах війни» для всіх бажаючих доступний на каналі YouTub ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України за посиланням:

https://www.youtube.com/channel/UCvvxuIWlbzpWtE1pFjPoVcA

Дякуємо всім, хто долучився до лекції та переймається допомогою дітям під час війни.

А відкритий освітній марафон «Навчання і розвиток у воєнний час. Разом до перемоги!» триває і запрошуємо всіх охочих долучитися до каманди ННІМП та ознайомитися з подальшою його програмою на сайті ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України: http://umo.edu.ua/1razom-do-peremoghi-marafon

Чекаємо на Вас! Навчаємося разом! Перемагаємо разом!