НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ПРОЙШЛИ МІЖНАРОДНЕ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ  (РЕСПУБЛІКА ПОЛЬЩА)

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ПРОЙШЛИ МІЖНАРОДНЕ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ (РЕСПУБЛІКА ПОЛЬЩА)

Із 16 по 23 травня 2022 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України пройшли міжнародне підвищення кваліфікації з теми: «Використання можливостей хмарних сервісів в онлайн-навчанні для гуманітарних спеціальностей з використанням платформ Zoom та Moodle» (м. Люблін).

Усього в міжнародному підвищенні кваліфікації взяло участь 25 працівників Інституту.

Організаторами міжнародного стажування виступили Науково-дослідний інститут Люблінського науково-технологічного парку та IESF «Міжнародна фундація науковців та освітян».

Мета підвищення кваліфікації з теми: «Використання можливостей хмарних сервісів в онлайн навчанні для гуманітарних спеціальностей з використанням платформ Zoom та Moodle» – звернути увагу освітян на питання розвитку критичного, креативного і логічного мислення здобувачів освіти інструментами, доступними кожному педагогу в освітнього процесі.

Тривалість/обсяг: 45 годин (1,5 кредиту ЄКТС).

Під час вебінару слухачі розвинули такі компетентності: професійні та загальні навички дистанційного інтерактивного навчання за допомогою вебінарів та відеоконференцій на прикладі платформи Zoom та Moodle. Види діяльності: лекційних – 12 год., практичних – 20 год., самостійна робота – 13 год.

Під час навчання учасники мали можливість опрацювати такі важливі практико орієнтовані теми, як: «Основні типи комунікативної взаємодії в мережі «Інтернет»; «Організація дистанційного навчання в системі Moodle Перші кроки»; «Створення електронного навчального курсу на платформі Moodle»; «Наповнення електронного навчального курсу інформацією про навчальну дисципліну на платформі Moodle»; «Вебінар як форма дистанційного інтерактивного навчання»; «Створення дистанційного курсу та робота з таблицями на платформі Moodle»; «Наповнення електронного навчального курсу інформацією про навчальну дисципліну на платформі Moodle»; «Особливості створення тестів на платформі Moodle»; «Типи тестових питань та основи формування банку питань на платформі Moodle»; «Загальні правила відеоспілкування за допомогою хмарних сервісів на прикладі платформи Zoom»; «Створення завдань їх оцінювання та управління на платформі Moodle»; «Використання ресурсу Урок при створенні Лабораторних та Практичних занять на платформі Moodle».

Програма підвищення кваліфікації наукових, науково-педагогічних працівників та працівників спрямована на розвиток професійних компетентностей, набули нових навичок комунікації, ознайомилися з досвідом роботи колег із різних регіонів України та держав Європейського Союзу щодо використання в дистанційному навчанні можливостей платформ Zoom.us. та Moodle. Набуті науково-педагогічними знання допоможуть розширити спектр навчальних інструментів, які можна щоденно використовувати в дистанційній освітній діяльності, побудувати власну траєкторію роботи зі студентами, використовуючи сучасні онлайн-методи та прийоми розвитку креативного, критичного і логічного мислення.

Після завершення виконання програми міжнародного підвищення кваліфікації учасники отримали сертифікати учасника Міжнародного підвищення кваліфікації «Використання можливостей хмарних сервісів в онлайн навчанні для гуманітарних спеціальностей з використанням платформ Zoom та Moodle», що відповідає вимогам міжнародних стандартів.

Усі набуті під час навчання теоретичні знання і практичні навички будуть застосовані під час організації дистанційного навчання у БІНПО з метою підвищення його якості.