Працюємо та тримаємо стрій!

Працюємо та тримаємо стрій!

На минулому тижні відповідно до плану-графіку Центрального інституту підвищення кваліфікації (директорка – професор Тамара Сорочан) по кафедрі менеджменту освіти та права (завідувачка – професор Зоя Рябова) розпочали роботу курси підвищення кваліфікації за категоріями слухачів: «Розбудова системи забезпечення якості освіти в закладах позашкільної освіти» та «Ректори (президенти, начальники), проректори (віце-президенти, заступники начальників) університетів, академій, інститутів». Навчання відбувається в дистанційному режимі в Електронному освітньому середовищі Центрального інституту післядипломної освіти http://dist.ues.net.ua/. До навчання приступили понад 110 слухачів.

Акцентуємо, що курси «Розбудова системи забезпечення якості освіти в закладах позашкільної освіти» організовані Університетом менеджменту освіти (ректор – доктор філософії Микола Кириченко) на замовлення Державної служби якості освіти України (голова – Руслан Гурак). Зазначимо, що ці курси є третіми, які організовані на замовлення ДСЯО України. Усього до навчання на КПК за замовленням ДСЯО України залучено понад 300 осіб.

Для слухачів КПК за тематичним напрямом «Розбудова системи забезпечення якості освіти в закладах дошкільної освіти» (куратори-тьютори: доценти кафедри менеджменту освіти та права Наталія Гончаренко та Катерина Гораш) 7 квітня 2022 року було проведено online-зустріч з представниками ДСЯО Аллою Захаровою,Наталією Ковальчукта Вікторією Курочкою. 8 квітня 2022 року для слухачів КПК за тематичним напрямом «Розбудова системи забезпечення якості освіти в закладах професійної (професійно-технічної) освіти» (куратори-тьютори: доцент кафедри МОП Вікторія Пугач та старший викладач Іван Бойченюк) також проведено online-зустріч.

В умовах сьогодення актуальним та необхідним стало розпочинати курси підвищення кваліфікації з тімбілдинґу. Так, 06 квітня 2022 року відбулася така зустріч із слухачами курсів підвищення кваліфікації за темою «Розбудова системи забезпечення якості освіти в закладах позашкільної освіти». З вітальним словом до слухачів звернувся директор Департаменту інституційного аудиту ДСЯО України Юрій Вергун. У заході взяли участь науково-педагогічні працівниці кафедри менеджменту освіти та права: завідувачка кафедри професор Зоя Рябова, куратори-тьютори – доцентка Олена Коврига, старша викладачка Тамара Пікож.

07 квітня 2022 року відбувся тімбілдинґ групи КПК «Ректори (президенти, начальники), проректори (віце-президенти, заступники начальників) університетів, академій, інститутів» (куратор-тьютор професор Зоя Рябова).

У ході тімбілдинґу обговорювалися питання: про перебіг курсів, про їх зміст, про випускну роботу, про зворотній зв’язок тощо. Для знайомства слухачам було запропоновано презентуватися на https://padlet.com/. З метою надання адресних консультацій слухачі пройшли відповідне опитування.

У такий нелегкий час для українського народу науково-педагогічні працівники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України на чолі з ректором Миколою Кириченко єднаються та працюють заради Перемоги!

Все буде Україна!