СПІВПРАЦЯ OEAD ІЗ ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ» НАПН УКРАЇНИ

СПІВПРАЦЯ OEAD ІЗ ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ» НАПН УКРАЇНИ

28  квітня 2022 року за підтримки Бюро кооперації в Одесі OeAD та особистого сприяння Домініка Айзенманна, Аташе з питань освіти Посольства Австрійської республіки в Україні, Уповноваженого з питань освіти Міністерства освіти, науки та досліджень Австрії, відбувся онлайн-семінар «Кризове втручання». У ньому взяли участь 65 науково-педагогічних і педагогічних працівників трьох інститутів ДЗВО «Університет менеджменту освіти» – Центрального інституту післядипломної освіти, Навчально-наукового інституту менеджменту та психології, Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти.

Семінар був присвячений вкрай актуальним питанням психологічної підтримки людей в умовах надзвичайний подій для педагогічних та науково-педагогічних працівників, психологів, волонтерів тощо.

Спікеркою семінару виступила Барбара Прайтлер, кандидат психологічних наук, психотерапевт при Віденському центрі допомоги жертвам катувань та війни, супервізор.

Пані Барбара сконцентрувала увагу учасників на наступних питаннях:

  • Що таке резильєнтність та сім її опор;
  • Психологічна стійкість – горювання у важкі часи;
  • Підлітки у важкі часи, супровід і підтримка;
  • Горювання та його особливості, психологічна допомога при втраті;
  • Соціально-психологічна допомога для родичів «зниклої» особи;
  • Шляхи зміцнення психологічних ресурсів.

Семінар був насичений практичними рекомендаціями, безцінним авторським досвідом, емоційними прикладами.

Проблема, розглянута на семінарі, викликала в учасників великий інтерес і бажання використання нового досвіду у подоланні кризових станів особистості, викликаних російською військовою агресією в Україні.

Спільно переможемо!