ТРИВАЄ БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ «ПЕРЕМОЖНІ ОБРІЇ ОСВІТИ» ДЛЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

ТРИВАЄ БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ «ПЕРЕМОЖНІ ОБРІЇ ОСВІТИ» ДЛЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

У цей важкий, трагічний час для нашої країни українці активно допомагають нашим військовим, які щохвилини самовіддано захищають нашу рідну землю – Україну від ворога! Науковці та працівники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України під керівництвом ректора Миколи Кириченка неодноразово підтримували благодійні акції для допомоги Збройним Силам України під час агресії росії.

За ініціативи кафедри філософії і освіти дорослих (завідувач кафедри ‑ кандидат педагогічних наук, доцент Ольга Просіна) Центрального інституту післядипломної освіти (директор – доктор педагогічних наук, професор Тамара Сорочан) ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України спільно з ГО «Центр освітніх ініціатив «Толока» в рамках неформальної освіти долучився до проголошеної акції «Переможні обрії освіти».

Так, з 7 квітня 2022 року розпочато навчання за актуальним курсом «Застосування арт-практики «нейрографіка» у вирішенні життєво-професійних і психологічних проблем у діяльності педагога», яке триватиме до 15 квітня. Авторка курсу ‑ Марина Ілляхова, кандидат філософських наук, доцент, доцент кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, волонтерка.

Серед 36 слухачів, що бажають ефективно опанувати цей курс уперше, відстежується динаміка ‑ 18 областей України. Слухачі дистанційного практикуму це широке коло освітян, а саме: психологи, арт-терапевти; педагоги дошкільної, позашкільної, середньої, вищої освіти; учителі закладів мистецької освіти; організатори післядипломної освіти і освіти дорослих.

Наразі, завдяки благодійному внеску кожного слухача, ГО «Центр освітніх ініціатив «Толока» змогла придбати і допомогти нашим військовим ЗСУ закупили життєво-необхідні речі: 3 бронежилети, 5 розгрузок, 5 пар тактичних рукавиць, 12 підсумків. Усі тактичні речі уже передано безпосередньо воїнами батальйону ЗСУ.

У свою чергу учасники курсу «Застосування арт-практики «нейрографіка» навчаються корисним навичкам застосування арт-практики «нейрографіка» у вирішенні життєво-професійних і психологічних проблем у діяльності педагога та урізноманітнять педагогічний інструментарій інноваційними арт-методами для розвитку креативної, комунікативної, соціальної компетентностей учнів.

У результаті проходження онлайн-практикуму слухачі зможуть: моделювати власне майбутнє і формувати нову усвідомлену реальність; діагностувати проблему і трансформувати її в ефективний спосіб досягнення успіху, здоров’я, щастя, благополуччя, бажаних взаємин в сім’ї та на роботі; вирішувати багато життєво-професійних і психологічних проблем; формувати позитивну мотивацію до саморозвитку; розвинути дрібну моторику, нейропластичність, когнітивну гнучкість, креативність, художньо-естетичний смак.

Перша онлайн лекція в рамках курсу «Застосування арт-практики нейрографіка» відбулася 7 квітня 2002 року і була відкритою. Запис можна переглянути на YouTube каналі ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=wljkBNpct2M&t=107s

Дякуємо всім, хто об’єднався з нами заради життя України!

Отже, науковий фронт в дії! Крокуємо до перемоги разом! Все буде Україна!