У БІНПО ВІДБУЛИСЯ ВІДКРИТІ ПУБЛІЧНІ ЛЕКЦІЇ: «ОСВІТНЯ ПЛАТФОРМА MOZAIK EDUCATION», «КЛЮЧОВІ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ВИМІРІ СЬОГОДЕННЯ»

У БІНПО ВІДБУЛИСЯ ВІДКРИТІ ПУБЛІЧНІ ЛЕКЦІЇ: «ОСВІТНЯ ПЛАТФОРМА MOZAIK EDUCATION», «КЛЮЧОВІ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ВИМІРІ СЬОГОДЕННЯ»

06 квітня 2022 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України відбулось чергове засідання консультаційного пункту «Відкриті публічні лекції для педагогів, батьків, дітей».

Модераторками відкритих публічних лекцій виступили:

  • Віра Грядуща, кандидатка технічних наук, старша викладачка кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну БІНПО, амбасадорка цифрової освіти в Україні «ДІЯ», сертифікована тренерка міжнародної програми «European Science and International Communication»,
  • Світлана Масліч, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін БІНПО, заступниця директора ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» з навчально-методичної роботи.

До відкритих публічних лекцій долучилися науково-педагогічні працівники БІНПО, здобувачі вищої освіти, замовники освітніх послуг, педагоги професійної освіти із Чернігівської, Дніпропетровської, Київської, Сумської, Черкаської, Житомирської, Миколаївської, Вінницької, Закарпатської, Одеської, Івано-Франківської, Полтавської областей, м. Києва. Було 84 точки підключення.

Захід розпочато ініційованою Президентом України хвилиною мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Із вступним словом до учасників консультаційного пункту звернулася Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка.

Модераторка Віра Грядуща виступила із відкритою публічною лекцією «Освітня платформа MOZAIK Education», зробивши огляд цифрових продуктів і сервісів, які стали безкоштовними для українців, зокрема сервісів для роботи та бізнесу, спілкування, вивчення іноземних мов, платформ для онлайн-навчання, електронних видань і телебачення. Модераторка презентувала можливості освітньої платформи інноваційних освітніх рішень MOZAIK Education, що надала безоплатний доступ користувачам з України. Віра Володимирівна ознайомила із технологіями створення кейс-занять за допомогою 3D-сцен MOZAIK Education.

Модераторка Світлана Масліч провела відкриту публічну лекцію: «Ключові компетентності у вимірі сьогодення».Світлана Володимирівнаознайомила учасників заходу з особливостями формування ключових компетентностей відповідно до державних освітніх стандартів професійної освіти, Рамкової програми ЄС щодо оновлених ключових компетентностей. Зауважила важливість пильності усіх учасників освітнього простору на інформаційному фронті, розповіла про основні заходи в закладах освіти, що сприяють формуванню та розвитку громадянської і соціальної компетентностей. Окрема увага була зосереджена на питаннях популяризації української мови, її розвитку. Наскрізною лінією виступу пройшли слова Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову».

Учасники відкритої публічної лекції взяли активну участь у дискусії та висловили щирі слова вдячності організаторам та модераторам. Запис засідання консультаційного пункту доступний для перегляду на ютуб-каналі БІНПО за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=FohQMP72M9o.

Дякуємо всім, хто долучився до роботи.

БІНПО працює задля перемоги України.