У БІНПО ВІДБУВСЯ ІНТЕРАКТИВНИЙ ДЕБРИФІНГ ІЗ ПЕДАГОГІЧНИМИ ПРАЦІВНИКАМИ СВАЛЯВСЬКОГО ПРОФЕСІЙНОГО БУДІВЕЛЬНОГО ЛІЦЕЮ

У БІНПО ВІДБУВСЯ ІНТЕРАКТИВНИЙ ДЕБРИФІНГ ІЗ ПЕДАГОГІЧНИМИ ПРАЦІВНИКАМИ СВАЛЯВСЬКОГО ПРОФЕСІЙНОГО БУДІВЕЛЬНОГО ЛІЦЕЮ

24 березня 2022 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України відбувся інтерактивний дебрифінг «Планування й організація  навчально-організаційної та методичної діяльності на засадах компетентнісного підходу» із педагогічними працівниками Свалявського професійного будівельного ліцею (м. Свалява, Закарпатська обл.).

Зустріч відбулась за ініціативи науково-педагогічних працівників кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін БІНПО і директора Свалявського професійного будівельного ліцею Олександра Власика.

Модератор зустрічі: Шевчук Світлани Степанівни, старша викладачка кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України.

У зустрічі взяли участь 19 педагогічних працівників Свалявського професійного будівельного ліцею, зокрема директор Власик О.В., заступник директора з НВР Дрозд І.І., старший майстер Похил В.В., методист Курчак М.Д., викладачі і майстри виробничого навчання.

Свалявський професійний будівельний ліцей засновано у 1946 році. Минулого року колектив закладу відсвяткував ювілейну дату – 75-річчя з дня заснування. Заклад освіти готує кваліфікованих фахівців будівельного та електротехнічного профілю і має підстави пишатися своїми педагогічними працівниками і випускниками. Тільки за останні 5 років учні Свалявського ПБЛ взяли участь у 7-ми обласних та всеукраїнських конкурсах «Кращий за професією» і неодноразово отримували призові нагороди. У 2020 році за участь у всеукраїнській виставці сучасних закладів професійної освіти педагогічному колектив посів почесне 2-ге місце.

Із 2018 року Свалявський ПБЛ упроваджує елементи дуальної форми навчання на базі Мукачевського машинобудівного заводу. Запровадження дуальної форми в освітній процес спричинило створення на базі закладу освіти навчально-практичних центрів із різних професій. Уже створено й інноваційно працює високотехнологічний  НПЦ електротехнічних технологій, готується до відкриття НПЦ «Будівництво та дизайну». Майстерні для підготовки електрогазозварників і автослюсарів мають сучасне оснащення, призначене для формування в учнів ключових компетентностей.

Під час зустрічі адміністрацією ПБЛ було організовано цікаву й пізнавальну екскурсію навчально-практичним центром, майстернями і аудиторіями закладу освіти.

Світлана Шевчук провела  інтерактивний дебрифінг з педагогічними працівниками закладу освіти з питань планування й організації  навчально-організаційної та методичної діяльності на засадах компетентнісного підходу.

Сьогодні, у час суворих випробувань для рідної України хочемо подякувати кожному працівнику Свалявського ПБЛ за їхню діяльність заради перемоги! Педагоги закладу освіти не один вантаж своєї продукції відправили в зону бойових дій, тисячі біженців знайшли гостинний притулок у благословенному місті Свалява.

Сила України – у кожному з нас.