УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ УМО В РЕГІОНАЛЬНІЙ СЕРПНЕВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ ЛУГАНЩИНИ «НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВІЙНИ: ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВА МОЛОДОГО ПОКОЛІННЯ НА ОСВІТУ В 2024/2025 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ»

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ УМО В РЕГІОНАЛЬНІЙ СЕРПНЕВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ ЛУГАНЩИНИ «НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВІЙНИ: ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВА МОЛОДОГО ПОКОЛІННЯ НА ОСВІТУ В 2024/2025 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ»

Тривають серпневі конференції педагогічних працівників. Особлива увага – тимчасово окупованим, прифронтовим територіям. ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України підтримує заклади післядипломної освіти, зокрема, Донецький і Луганський обласні інститути післядипломної освіти, яким було надано приміщення і створено умови для організації роботи.

Для виступу з мотиваційним словом на регіональній серпневій конференції працівників освіти Луганщини «Навчання в умовах війни: забезпечення права молодого покоління на освіту в 2024/2025 навчальному році» було запрошено директора Центрального інституту післядипломної освіти, доктора педагогічних наук, професора, Заслуженого працівника освіти України Тамару Сорочан.У своєму виступі вона зазначила, що Луганщина однією з перших прийняла на себе удар і вже 10 важких років тримає свій освітній фронт. Заклади освіти продовжують працювати, багато в чому завдяки цифровим технологіям. Влада, керівники закладів освіти, педагоги, викладачі, вчителі, вихователі роблять усе можливе, щоб підтримувати учнів і студентів, забезпечувати якісний освітній процес, отримувати високі результати у навчанні і вихованні.

Привернув увагу учасників виступ голови вченої ради Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, академіка НАПН України Віталія Курила. Він представив досвід переміщеного університету, його основні віхи і показники діяльності, що засвідчують стійкість і розвиток усієї системи роботи. Також учений загострив питання колабораціонізму серед педагогів і керівників освіти, представив його як соціальну, професійну і наукову проблему, що потребує дослідження і унормування.

Успішно функціонує в українській системі післядипломної освіти Луганський обласний інститут післядипломної освіти, забезпечуючи підвищення кваліфікації учителів і методичний супровід освітніх реформ – на цьому наголосила директор інституту Ірина Цимбал.

Освітяни Луганщини вшанували пам’ять загиблих під час війни колег.

Освіта Луганщини гідно й успішно обстоює право функціонувати в умовах переміщення, працювати дистанційно, робити все, щоб забезпечити перспективу відновлення і реінтеграції.