ВІДБУЛАСЯ ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ЮРІЯ МЕЛЬНИКА – ЕКСПЕРТА З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ ТА ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ДЛЯ МАГІСТРАНТІВ ОПП «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ»

ВІДБУЛАСЯ ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ЮРІЯ МЕЛЬНИКА – ЕКСПЕРТА З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ ТА ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ДЛЯ МАГІСТРАНТІВ ОПП «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ»

20 червня 2022 року на запрошення ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулася гостьова лекція Юрія Мельника – голови Фундації європейських і безпекових досліджень, багаторічного викладача і завідувача кафедри глобалістики, євроінтеграції та управління національною безпекою Національної академії державного управління при Президентові України, адвоката, кандидата юридичних наук.

Лекція відбулася для магістрантів ОПП «Публічне управління та адміністрування» в рамках дисципліни «Публічне управління в сфері європейської та євроатлантичної інтеграції».

Юрій Мельник, застосовуючи інтерактивні методи навчання, розкрив низку актуальних питань організації ЄС та НАТО, історичні особливості їх розвитку, інституційні характеристики та ін. Окрему увагу він зосередив на цінностях ЄС, які є базовими для прийняття будь-яких рішень в європейських структурах і мають бути орієнтирами для прийняття публічно-управлінських рішень у нашій державі, адже вони перевірені багаторічною практикою багатьох країн. Також було обговорено фактори набуття Україною статусу кандидата в члени ЄС.

Здобувачі вищої освіти та модератор заходу – Ія Дегтярьова, професор кафедри публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти», гарант ОПП «Публічне управління та адміністрування», подякували гостю за високопрофесійну підготовлену та оригінальну лекцію, що забезпечила корисні знання для фахівців публічного сектору.

Керівництво УМО висловлює вдячність Юрію Мельнику за участь у формуванні актуальних компетентностей здобувачів вищої освіти у сферах безпеки, європейської та євроатлантичної інтеграції.