ВІДБУВСЯ ЗАХИСТ СЛУХАЧІВ КАТЕГОРІЇ «ВИКЛАДАЧІ-ТЬЮТОРИ (ОРГАНІЗАТОРИ) ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ (КОЛЕДЖІВ, ТЕХНІКУМІВ)» КИЇВСЬКОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ ЗВ’ЯЗКУ

ВІДБУВСЯ ЗАХИСТ СЛУХАЧІВ КАТЕГОРІЇ «ВИКЛАДАЧІ-ТЬЮТОРИ (ОРГАНІЗАТОРИ) ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ (КОЛЕДЖІВ, ТЕХНІКУМІВ)» КИЇВСЬКОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ ЗВ’ЯЗКУ

У травні‑червні 2022 року активно згідно плану-графіку тривають захисти випускових робіт в Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України не зважаючи на воєнний стан в державі. Не є виключенням і кафедра відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій університету.

27 квітня 2022 року відбувся випуск груп слухачів і слухачок курсів підвищення кваліфікації за категорією «Викладачі-тьютори (організатори) дистанційного навчання закладів фахової передвищої освіти (коледжів, технікумів)».Куратором-тьютером групи була доцентка кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Наталія Гущина. Завершили навчання дві навчальні групи у кількості 52 слухачі – представники педагогічного колективу Київського фахового коледжу зв’язку.

Педагогічні працівники закладу фахової передвищої освіти навчались за освітньо-професійною програмою підвищення кваліфікації керівних та педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти (коледжів, технікумів) із проблем упровадження інформаційно-комунікаційних технологій та дистанційного навчання в освітній процес, яка базується на компетентнісному підході, поділяє філософію визначення вимог до фахівця, закладено в основу Болонського процесу та в міжнародному Проєкті Європейської Комісії «Гармонізація освітніх структур в Європі» (Tuning Educational Structures in Europe, TUNING) та відповідним робочим навчальним планом із п’яти модулів розрахованим на 120 год. / 4 кредити ЄКТС. Слухачі вдосконалили управлінські, науково-методичні та професійно-фахові компетентності з проблем впровадження інформаційно-комунікаційних технологій та дистанційного навчання в освітній процес, загальні і спеціальні компетентності, навчились застосовувати оновлені компетентності в умовах соціальних трансформацій. 

У період дистанційного і очних етапів освітнього процесу, слухачі і слухачки успішно опанували всі теоретичні і практичні матеріали. Онлайн навчання відбувалось через платформу «BigBlueButton». Дистанційний етап підвищення кваліфікації в умовах воєнного стану відбувалося в електронному освітньому середовищі ЦІПО на платформі LMS «Adult Learning».

Під час захисту було успішно презентовано випускні (підсумкові) роботи, виступи слухачів курсів отримали схвальні відгуки від голів та членів комісій із захисту випускних робіт. До складу комісій із захисту випускних робіт були залучені два доктори наук, професори – Віктор Олійник та Олег Спірін; два кандидати наук, доценти Світлана Антощук та Марина Ілляхова; один кандидат наук Наталія Гущина; 1 старший викладач Олена Мирошніченко.

Щиро вітаємо наших колег Київського фахового коледжу зв’язку з успішним захистом випускових робіт та бажаємо успіхів у професійній діяльності під мирним небом!